Gästhamn

Välkommen till Gränna Gästhamn

Vår gästhamn är till för alla som gillar sjölivet oavsett om du seglar, åker motorbåt eller fiskar – här finns plats för alla

2020-05-30: En bojsten ligger tyvärr olyckligt mellan den inre gästbojen och bryggan. Djupgående båtar rekommenderas ta det försiktigt där intill.

2020 är gästhamnen öppen mellan 18 maj och 13 september. Gästhamnsavgiften är 160kr/dygn och betalas med Swish till nummer 1236956775. Aktuell veckas gästhamnvärd ger er kod till toa och duschar mot uppvisande av Swish-bekräftelsen.

Om ni inte kan betala med Swish så finns det möjlighet att betala med kort och få koden hos Gränna Rökeri under deras öppettider www.grannarokeri.se.
När Rökeriet har stängt kan gästhamnsavgift betalas med kort på Hamnkrogen som ligger jämte Rökeriet. Hamnkrogens öppettider ser du på www.hamnkrogen.net.

Båtklubbens gästhamnsvärdar besöker dagligen hamnen och ser till våra gäster. Har ni frågor om gästhamnen under ert besök hos oss så finns telefonnummer till veckans gästhamnsvärd längre ner på denna sida.

Gästplatserna ligger på flytbryggan B, längst in i hamnen. På nocken ser du gästhamnsskylten. Där finns el och vatten och du ligger mot brygga från boj.
Det går också bra att använda grönskyltade båtplatser på bryggorna E och D,  de två västra bryggorna.

I hamnen hittar du restauranger och kiosker. På campingen alldeles intill finns också minilivs/kiosk som säljer livsmedel med mera.

Hamnen har också en busstation för länsbussar till Jönköping, Tranås och Ödeshög. Det gör hamnen till en idealisk plats för på- och avstigning eller byte av besättning.

Sopstation med sortering hittar du på parkeringsplatsen norr om själva hamntorget.

Gränna gästhamn ligger på gångavstånd från stadens centrum (ca 700m) där du hittar bankomat, affärer, järnhandel, restauranger, livsmedelsaffärer, vårdcentral, apotek, systembolag och muséer.

Gränna med sina gamla trähus och sitt lutande kullerstenstorg är en sevärdhet i sig. Här finns gott om saker att se och göra. Varför inte gå upp på berget och ta en fika i kaffestugan. Eller fortsätt upp till Tegnértornet (Skogstornet), som är Jönköpings kommuns högsta punkt, 351 meter över havet. Utsikten är magnifik och vid klart väder ser man fyra landskap, Småland, Östergötland, Västergötland och Närke. Glöm bara inte att besöka något av Grännas alla polkagriskokerier för att se hur en polkagris blir till.

Det finns många sevärdheter runt Gränna. Strax söder om finns Röttle by www.rottle.se en gammal kvarnby med en mysig liten hamn vid Röttleåns mynning. Här gick det förr i tiden passagerartrafik, idag används hamnen av fiske- och fritidsbåtar. I lugnt väder går det bra att angöra hamnen och lägga sig på svaj. Att angöra bryggan rekommenderas enbart om man har god kännedom om sjöbotten. Se upp för svall från Visingsötrafiken.

Ovanför Röttle ligger Västanå slott  med anor från 1590-talet. Här har du även Västanå naturreservat med lövskog och tallmo.  Här finns också Grännas natursköna 18-håls golfbana.

Avgifter 2020

Gästhamnsavgift:
160 kronor/dygn, 1000kr/vecka inklusive toalett, dusch, el och vatten.

Trailerrampavgift:
För medlemmar 20 kronor/gång.
Icke medlemmar 50 kronor/gång
Rampavgiften betalas med Swish till nummer 1236956775.
Märk betalningen med text “RAMPAVGIFT” följt av båtsläpets reg.nr.

Service som finns tillgänglig i hamnen

Toalett och duschar
Vandrarhem

Orienteringstavla 2020