Den trivsamma familjehamnen i Gränna

Gränna Båtklubb

Latitud N58° 01′ 8”, Longitud E14° 27′ 3′

Gästhamn

Segling

Iläggning

Fiske

Gränna Gästhamn

Aktuellt

Kalender – Kommande

23 september 2023

Torrsättning

08:00 - 17:00
Båtklubben, Hamnen
Gränna,
+ Google Map
30 september 2023

Torrsättning

08:00 - 17:00
Båtklubben, Hamnen
Gränna,
+ Google Map
07 oktober 2023

Torrsättning

08:00 - 17:00
Båtklubben, Hamnen
Gränna,
+ Google Map

Besök Gränna Stad

Gränna med sina gamla trähus och sitt lutande kullerstenstorg är en sevärdhet i sig. Här finns gott om saker att se och göra. Varför inte gå upp på berget och ta en fika i kaffestugan. Eller fortsätt upp till Tegnértornet (Skogstornet), som är Jönköpings kommuns högsta punkt, 351 meter över havet. Utsikten är magnifik och vid klart väder ser man fyra landskap, Småland, Östergötland, Västergötland och Närke. Glöm bara inte att besöka något av Grännas alla polkagriskokerier för att se hur en polkagris blir till.

Det finns många sevärdheter runt Gränna. Strax söder om finns Röttle by www.rottle.se en gammal kvarnby med en mysig liten hamn vid Röttleåns mynning. Här gick det förr i tiden passagerartrafik, idag används hamnen av fiske- och fritidsbåtar. I lugnt väder går det bra att angöra hamnen och lägga sig på svaj. Att angöra bryggan rekommenderas enbart om man har god kännedom om sjöbotten. Se upp för svall från Visingsötrafiken.

Ovanför Röttle ligger Västanå slott  med anor från 1590-talet. Här har du även Västanå naturreservat med lövskog och tallmo.  Här finns också Grännas natursköna 18-håls golfbana.