Julhälsning 2018

Kära klubbvänner

Det lackar mot jul och det är dags att summera klubbåret 2018. När nätterna är som längst känns det bra att utbrista: -“Snart vänder det!!”

Vi kan se tillbaka på ett väldigt fint år för vår klubb. Jag låter några av dom som bidragit till detta ge en kort sammanfattning av sina respektive ansvarsområden:

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Kassör, Bengt Hjalmarsson:

Antalet medlemmar ligger kvar på ungefär samma nivå nu i slutet av 2018 som det gjorde i slutet av 2017. Vi har fått 19 nya medlemmar samtidigt som 21 personer har lämnat klubben. I vårt medlemsregister kan följande statistik fås:

Antal medlemmar: 245
Enskilt anslutna: 122
Familjer: 49
Familjeanslutna: 123

varav nya medlemmar 2018: 19
Medlemsutträden 2018: 21

Båtar i klubben
Motorbåtar: 117
Segelbåtar: 29
Motorseglare: 1
Roddbåt: 1

76 medlemmar saknar angiven e-post. Med tanke på att det är lätt (och billigt) att kommunicera via e-post ser jag gärna att de som inte har anmält en e-postadress lägger in detta i medlemsregistret eller skickar en notis om detta till ekonomi@grannabatklubb.com så ordnar jag detta.

Ekonomiskt sett så ser 2018 ut att gå något bättre än budgeterat och resultatet hamnar uppskattningsvis på ett överskott runt 40 000 kr (40 tkr). Vi har under senhösten hyrt ut klubbstugan till de som muddrat i hamnen vilken gett 24 tkr i tillskott som vi inte kalkylerat med. De likvida tillgångarna (bank och kassa) har däremot minskat något genom de investeringar som gjorts under 2018 där de största är nytt låssystem (40 tkr), inglasning av klubbhusets altan (40 tkr) och nya stolar i klubbhuset (10 tkr). Eftersom det handlar om investeringar syns inte detta direkt på vårt resultat då kostnaderna tas under flera år.

Något som ligger mig varmt om hjärtat är att få till en ungdomsverksamhet igen. Det behöver inte vara fullt ut i egen regi utan gärna i samverkan med scouterna. Det finns tankar inom seglingskommittén om en satsning på såväl följe-/servicebåt som segelbåt/båtar som förhoppningsvis kan aktivera fler och ge nya medlemmar med intresse för sjön. Får man sedan önska att kommunen lämnar besked om vad som ska hända med hamnkontor och tänkt gästhamnsservice så underlättar det vår egen planering. Vår nuvarande gästhamnsservice håller inte riktigt måttet mot vad som förväntas 2019. En rensbod för de som fiskar och spolplatta står också på önskelistan. Mycket av detta måste göras i samverkan med kommunen och Hamnbolaget.

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Ansvarig för kontakterna med kommun och hamnbolag kring frågor om bryggor och djup i hamnen: Börje Fritsell

Vi har haft många möten med hamnbolaget och kommunen i år och äntligen, äntligen händer något när säsongen är över. Ett företag som heter ”Kalle Muddrare” kom i oktober och jobbade flera veckor.

Igår träffade vi kommunen igen för att gå igenom vad som blivit gjort och hur vi går vidare. Vi tog också upp frågor om rampen samt servicehus i hamnen. Det blev ett konstruktivt möte som gör att vi tror att 2019 blir ett bra år!

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Gästhamn och ramp: Måns Collner

Ett varmt tack till alla som hjälpt till att serva gästande båtar i år. En fantastisk och stekhet säsong med bra klirr i klubbkassan både från rampen och gästnätterna. Särskilt tack till alla ni som ställde upp som Gästhamnsvärdar och såg efter våra gäster, kanske till och med fick hjälpa någon fri från grund? Nu är det muddrat inför kommande sommar, så vi hoppas vara tillgängliga för fler gäster.

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Seglingskommittén: Björn Sterner

Vi ligger långt fram med planerna på att bygga upp en ungdomsverksamhet och samtidigt utveckla seglingsaktiviteter för äldre ungdomar och vuxna; allt enligt Svenska Seglarförbundets paroll:
Svensk Segling – Tillgänglig för alla!

Genomförda aktiviteter 2018

• Liten 606-regatta, 27/5
Tillsammans med DBS och JSS arrangerade vi en 606-regatta i hamnen i Jönköping.

• Loppis med båtprylar, 3/6

• Grevskapsregattan, 18/8
Vår lokala regatta med gästande båtar från Sommens SS, Hjo SS, Sveduddens BK och Domsands BS.

• Internationellt KLM 11:metre OD, 7-9/9
I samarbete med Svenska11MOD, med deltagare från Norge.

• Ungdomssegling i samverkan med scouterna och provapå-segling med 11:orna.

Ett stort antal klubbmedlemmar har medverkat till att ovan beskrivna arrangemang blivit mycket uppskattade av deltagare från när och fjärran.
Seglingen i Gränna är ett begrepp, såväl inom som utanför landets gränser. Det som uppskattas mest är seglingsarenan direkt utanför piren i kombination med enkelhet och närhet i hamnen, samt den trevliga atmosfär som finns i klubbstugan då arrangemangen pågår.

Framtiden

Under 2019 finns planer på att arrangera:
• Jönköping City Race på N Munksjön 24-26/5 i samarbete med JSS och DBS
• Grevskapsregattan, 17/8
• Nordiskt Mästerskap 11:metre OD, 13-15/9

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Kranchef: Peter Lundberg
Ett särskilt tack till alla kranförare som verkligen har ställt upp i år. Förhoppningvis blir det inte mindre att göra nästa år!

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Bygg & brygg: Nicholas Fokine & Peter Sandén
På arbetsdagarna byttes flytkroppar som var kassa, kedjor till bryggtyngder sträcktes. En del träskoning byttes på C-bryggan samt fendrar på servicebryggan. Vi har bytt brandsläckarskåp på norra piren och dragit el till de nya låskistorna.
En fantastisk uppslutning och arbetsinsats 2018.

Till 2019 skulle vi vilja byta ut spjälorna på altanen till en tät panel då den är rutten på flera ställen, detta kan göras på en arbetsdag. Vi vill komplettera med flytkroppar, lägga i 2st 12m bommar på E-bryggan och så behövs det troligtvis bytas mer skoning på C-bryggan.

Tack alla för i år!

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Fiske

Fiskeintresset i klubben rullar på stadigt och i år har vi haft flera tävlingar som t.ex. Lax- & öring i juni samt Röding i juli. Väl genomförda tävlingar med en bra uppslutning trots varierande väderförhållanden.

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Webbansvarig: Jonathan Larsson

Ännu ett år har snart passerat och något som åldras betydligt fortare än vår ordförande (som verkar stannat vid 40) är datavärlden och vår webbsida. Ring klocka(n) har ring(t), och vi har kastat ut det gamla och in med det nya. Det återstår en del finjusteringar men överlag så är vi redo för 2019 och framtiden!

◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊◊

Säsongen 2018 avslutades med trivsamt glöggmingel i klubbstugan.

Till aktivitetskommittén: Ett jättetack för detta och alla övriga insatser under året.

Nu väntar vi på våren , ljuset och solen… men först lite julstämning och nyårsklockor. Boka redan nu: Årsmötet 10 mars!

Till er alla… En riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Styrelse och kommittéer genom ordförande Stefan Erixson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.