Information om sjösättning

Sjösättning! (22 apr, 28 apr samt 5 maj)

En liten beskrivning hur en vanlig sjösättning kan gå till:
I GBK har vi inga listor att skriva upp sig på inför sjösättningen utan vi ser till att vara på plats kl. 08.00 för att på ’svenskt vis’ ställa oss i kö… OBS: om du kommer senare finns faktiskt en stor risk att kranförare kan ha lämnat platsen för att det just då inte fanns någon som ville sjösätta..!!

Innan sjösättning påbörjas tar vår kranföraren upp våra uppgifter för att ha som dels fakturaunderlag och dels som försäkringsunderlag om något mot all förmodan går snett med sjösättningen. Faktura sänds till dig senare. Observera att vi i GBK inte sjö- eller torrsätter båtar utan att de har en gällande båtförsäkring!
(Vi har dessutom krav på att din båtkärra är tydligt uppmärkt med ditt namn och ditt telefonnummer).

Man kör fram sin båt och kärra till kranen och placerar den enligt anvisningar från kranföraren.
– Om du behöver hjälp av traktor, så finns den på plats den 22 april till en kostnad av 100kr/bogsering (beloppet kan swishas till traktorföraren).

Du klättrar upp på din båt och kopplar ihop de slingor/remmar som bär/lyfter båten i kranens vagga. (Se samtidigt till att lägga ut dina fendrar & rep innan du klättrar ner från båten). Kranföraren lyfter din båt ur sin kärra. Du ser till att kärran flyttas från kranplats & ur vägen för nästa båt i kön.

Du återvänder sedan till din båt som nu guppar tryggt i lyftslingorna strax ovanför din båts vattenlinje. Först angör/binder du fast din båt innan du kilar ner i din båt och kollat att den är tät. Sedan hjälper du till med att lossa slingorna och släpper ner dem i vattnet utanför din båt.

Efter att ha startat motorn & lossat förtöjningarna så puttrar du ut till din båtplats. (Det är inte OK att lägga båten någon längre tid utmed servicebryggan, då det är flera båtar i kö).

Naturligtvis råder det förbud på att nyttja servicebryggan för t.ex. mastning och toaservice under den tid som sjö-/torr-sättning sker.

//Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.