Ordförande och styrelse 2017

Så var det dags igen!

Efter ett år i ”viloläge”, för mig och för klubben, blir jag åter ordförande. Hur kunde det bli så? Jag som sa adjö till styrelsejobb och ledarskap efter 15 år…

Jag och Peter Sandén i valberedningen har gjort vårt bästa för att hitta bra kandidater till våra förtroendeposter. Vi har lyckats väl när det gäller våra kommittéer, men det har varit svårare med styrelsen.

Daniel Alm som varit ordförande under året har gjort ett jättebra jobb, men p.g.a. många omständigheter, bl.a. sjukdom, blev han väldigt ensam och fick själv dra ett orimligt lass. Så nu gör vi ett omtag och rubriken ”Nygammalt” dammas av. (Minns ni Bosse Larsson?)

Vi får nu en styrelse med tre gamla rävar och två nya ystra kalvar… För mig lite av ett ”dreamteam”!!:
– Stefan Erixson, Ordförande: håller i kontakter med media, myndigheter och våra kommittéer.
– Bengt Hjalmarsson, Kassör och medlemsansvarig.
– Håkan Frylén , Sekreterare och informationsansvarig.
– Måns Collner, Ledamot och gästhamnsansvarig.
– Börje Fritzel , Ledamot och hamn/båtplatsansvarig. Kontakter med hamnbolaget och kommunen.

Jag är väldigt glad för att dessa ambitiösa, rutinerade och ansvarstagande personer vill jobba för klubben. Att de sa ja, gjorde att jag sa ja när årsmötet frågade. Dock vill jag betona, och detta är viktigt: vi kommer inte göra några stora, arbetskrävande insatser. Vi pratar om att förvalta och vårda vår fina klubb, och hoppas på nya, yngre krafter, längre fram, som är villiga att ta klubben mot och förbi 50 år.

I nya styrelsen ser vi tre prioritetsområden för 2017:

– Att lösa, eller snarare hantera, de bekymmersamma djupförhållandena. Ingen har missat det rekordlåga vattenståndet, eller det långsiktiga behovet av regelbunden muddring. Här jobbar Börje, bryggkommittén, hamnbolaget med och mot kommunen för att sjösättning, båtplatser och djup ska fungera.

– Att få en fungerande gästhamn och en bättre ramp.

– Att vårda våra fasta tillgångar, som stugorna och kranen.

Jag tror att vi tillsammans, trots utmaningar, kan få till ett riktigt bra år i hamnen och klubben. Jag förväntar mig förståelse, tålamod och gemensamma krafter. Kort sagt, vi ska hjälpas åt i en positiv anda!! Redan 22 april är det läge för ett bidrag!

Nedan följer en kort presentation av oss i styrelsen – väl mött klubbvänner till en ny härlig båtsäsong!

Skepp ohoj
Herr Ordförande

Ps. Protokollet från årsmötet finns att läsa här på hemsidan. Ds.

 

 

STYRELSEMEDLEMMAR 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Erixson

Bor i Gränna och kör en motorbåt som heter ”Stella Nimbus”. 15 år i styrelsen, varav 10 som ordförande. Drömmer om att kunna segla, men tänker inte berätta det för någon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bengt Hjalmarson

Bor i Gränna sedan 1975 och sedan 1977 i villa på Granlunds väg. När vi kom till Gränna seglade vi en Vindö 30 men efter en lång tid i en Ballad seglar vi nu i en Arcona 355. Gick in i båtklubben vid dess bildande 1976 och satt med i styrelsen som kassör och ordförande under ett antal år under 80-talet. Under slutet av 2016 gick jag in som “adjungerad kassör” och gjorde bokslut 2016 och budget 2017. Är nu formellt vald till kassör och som sådan tagit tillbaka bokföringen som under 2016 sköttes av Brahe redovisning. I uppdraget som kassör ingår, utöver ekonomiska frågor, även hantering av vårt medlemsregister. Som registeransvarig är jag mycket tacksam om du förmedlar adressändring, mailadressändring etc. så du får tidningen Båtliv utan avbrott. Vi tillbringar gärna våra sommarseglatser på ostkusten och vägen dit går ju via Göta kanal; vi har sammanlagt tillbringat mer än ett halv år av våra liv på kanalen….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håkan Frylén

Bor i Ryd (första samhället på Nissastigen). Har en segelbåt Mamba 31 med namn Stella. Sprillans ny i styrelsen men varit med i klubben sedan 2012 då jag övertog båten från Maria & Torbjörn Ammunet. Sekreterare i styrelsen & har koll på våra bryggor & uppställnings platser tillsammans med Ingvar Isacsson. Under sommaren har vi Stella i Granviks hamn (strax ovanför Karlsborg) där vi seglar & ankrar i skärgården. Vi har precis skaffat oss ett litet hus på Lilla Rätö och får se vart det leder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måns Collner

Vi har varit medlemmar sedan 2014. Segelbåten vi har i Gränna är en katamaran. Den heter Bananas och är en CDK Formula 28. I styrelsen är jag ledamot och jag hoppas därigenom kunna bidra till en välfungerande och trevlig båtklubb. Jag kommer också i år vara ansvarig för att vi har medlemmar som vill hjälpa till att hålla igång gästhamnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Börje Fritzel

Har varit med i klubben länge och är nu tillbaka i styrelsen och ska försöka hålla i lite hamnfrågor. Kör på sommaren en Storebro.

 

 

SUPPLEANTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göran Lago

Nygammal som gör comeback i styrelsen som 2’a suppleant och gör ett jättejobb för att alla båtar ska få plats…

 

Krister Sjöberg

1:a suppleant kunde tyvärr inte var med på bild men har varit med som suppleant några år så han vet hur det går till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.