Inbjudan till regatta 17-18 juni

Segelsällskapet Vättern inbjuder till regatta.

Lördagen den 17 juni och söndagen den 18 juni 2017 för kölbåtar.

Seglingarna kommer, förutom Kungakannan, att seglas på kryss-länsbanor utanför Vadstena. Kungakannan kommer att seglas på lördagen och under söndagen kommer det att seglas två seglingar med start och mål vid fyren. Seglingarna kommer att seglas enligt ”Kappseglingsreglerna 2017 – 2020” utgiven av Word Sailing i svensk översättning av Svenska Seglarförbundet med aktuella tillägg samt SSV:s seglingsföreskrifter.

Referens: http://www.svensksegling.se/Nyheter/Startsidesnyheter/2017Q2/Kappseglingsreglerna2017-2020

Lördagen den 17 juni
Under lördagen seglas om Kungakannan med start och mål vid fyren. Start kl 10.00. Bansträckning Vadstena- Fjuk – Jungfrun eller omvänt. Alla båtar seglar SRS och gör en gemensam start men det kan förekomma klasser i startfältet om minst 3 st båtar av samma typ startar, i det fallet utdelas också klasspris.

Priser: Kungakannan, som är ett vandringspris uppsatt 1905 av H.M. Konung Oscar II, samt minnespokaler i glas.

Max seglingstid för första båt: 6 timmar.

Startavgift: 150:-

Anmälan: Lördag 8.00–9.00 i SSV:s klubbhus då också startavgift betalas. I det fall SRS tal utan undanvindssegel skall användas skall detta anmälas senast 72 timmar före start till Bo Roxberg enligt nedanstående adressuppgifter.

Skepparmöte: 08:45 vid klubbhuset

Förtäring: Regattamiddag på lördagen efter seglingens slut. Den ingår i startavgiften om alla seglingarna i regattan seglas. Uppge därför antalet seglare på varje båt vid anmälan.

 


Söndagen den 18 juni
Under söndagen seglas två seglingar. Första start kl. 10.00. Andra start snarast efter första seglingen. Bansträckning samt antalet varv anges på fyren. Seglingarna kommer att seglas enligt ”Kappseglingsreglerna 2017 – 2020” utgiven av Word Saling i svensk översättning av Svenska Seglarförbundet med aktuella tillägg samt SSV:s seglingsföreskrifter.

Referens: http://www.svensksegling.se/Nyheter/Startsidesnyheter/2017Q2/Kappseglingsreglerna2017-2020

Alla båtar seglar SRS och gör en gemensam start men det kan förekomma klasser i startfältet om minst 3 st båtar av samma typ startar, i det fallet utdelas också klasspris.

Startavgift: 150: – per segling.

Anmälan: Söndag kl 8.00–9.00 i SSV:s klubbhus då också startavgift betalas om det inte gjordes på lördagen. I det fall SRS tal utan undanvindssegel skall användas skall detta anmälas senast 72 timmar före start till Bo Roxberg enligt nedanstående adressuppgifter.

Skepparmöte: 08:45 vid klubbhuset

Priser: SSV:s vandringspriser och minnespokaler. Priserna delas ut efter seglingarna.

Max seglingstid för första båt: 2 timmar per segling.

Kontakt: Bo Roxberg, seglingsnämnden. Telefon: 072-702 79 62. E-post: bo.roxberg@gmail.com. Hemsida http://ssvat.se/wp/

Dokument: Inbjudan och anmälan

Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.