Inbjudan till Vättern Kors & Tvärs

Inbjudan.

Tävling: Vättern Kors & Tvärs. Tävlingsklass och Eskaderklass för kölbåtar och flerskrovsbåtar.

Datum: 2015-08-02 – 2015-08-05.

Arrangörer: Carlsborgs SS, Segelsällskapet Vättern, Hjo SS, Gränna Båtklubb.

1. Regler:
1.1 Tävlingen genomförs i överensstämmelse med reglerna så som de är definierade i Kappseglingsreglerna (KSR) och med Appendix S samt SRS reglerna.
1.2 Tävlingen är öppen för båtar med ett SRS-tal enligt 2015 års SRS-tabell eller med ett giltigt SRS Mätbrev
1.3 En båt med ett alternativt SRS/SRSv-tal i SRS-tabellen, SRS-mätbrevet eller SRSv-mätbrevet för kappsegling utan undanvindssegel får anmälas utan sådana segel i Eskaderklassen
1.4 En båt med högst två personers besättning får kappsegla i Eskaderklassen med ett SRS-tal för shorthanded kappsegling (SRSs) enligt SRS Klassregler A.4.3b.
1.5 Alla båtar kan komma att i enlighet med ISAF Regulation 20, föra reklam vald och tillhandahållen av arrangören.
1.6 En tävlande som lämnat land ska ha på sig personlig flytutrustning. Den här regeln gäller inte vid kortvarigt byte eller justering av kläder eller personlig utrustning eller när den tävlande befinner sig i hamn eller under däck. Våtdräkter och torrdräkter är inte personlig flytutrustning. Detta ändrar KSR 40 och KSR Appendix S17.2. En båt som bryter mot den här regeln kan varnas eller straffas på det sätt som protestkommittén finner lämpligt.

2. Villkor för att delta:
2.1 Den person ombord som har ansvaret ska vara medlem av en klubb som är ansluten till sin nationella myndighet.
2.2 Varje deltagande båt ska vara ansvarsförsäkrad.
2.3 Tävlande deltar i regattan helt på egen risk. Se KSR 4, Besluta att kappsegla. Den arrangerande myndigheten accepterar inget ansvar för sak- eller personskador som någon råkat ut för i samband med eller före, under eller efter tävlingen.

3. Anmälan:
3.1 Anmälan ska göras på hemsidan www.hvkt.se
3.2 Anmälningsavgiften är 500 kr för hela tävlingen eller 200 kr per etapp. Betalning görs till BG 387-6893 (Hjo Segelsällskap). Ange VK&T samt namn på rorsman.

4. Registrering och besiktningskontroll:
4.1 Registrering ska göras på tävlingsexpeditionen i Karlsborg 2/8 kl. 14:00 – 17:00.
4.2 Mätbrev ska visas upp innan en båt kappseglar.

5. Seglingsföreskrifter:
5.1 Seglingsföreskrifterna lämnas ut i samband med registreringen.

6. Tidsprogram:
6.1 Program

2/8 Samling i Karlsborg vid CSS:s klubbhus. Registrering 14:00-17:00

3/8 Karlsborg – Vadstena. 08:00 Banan anslås. 10:00 kl. K.

4/8 Vadstena – Hjo. 08:00 Banan anslås. 09:00 tidigast, kl. K.

5/8 Hjo – Gränna. 08:00 Banan anslås. 09:00 tidigast, kl. K.

7. Genomförande:
7.1 Tävlingen seglas med jaktstart (omvänd SRS). Starttider meddelas i samband med att banan anslås kl. 08:00 varje morgon.

8. Kappseglingsområde:
8.1 Kappseglingarna genomförs i mellersta delen av Vättern.

9. Banan:
9.1 Bansträckning anslås kl. 08:00 varje morgon. Där farledsmärken förekommer skall dessa passeras prickrätt.
9.2 Seglingskommittén skall försöka anpassa banan så att alla båtar når dagens slutmål senast 18:00.

10. Protester och straff:
10.1 För tidig start medför 30 min. tillägg på seglad tid.

11. Poängberäkning:
11.1 Lågpoängsystemet i KSR Appendix A gäller, samtliga kappseglingar räknas.

12. Priser:
12.1 Hederspriser i Tävlingsklassen. Övriga priser enligt senare information.

Datum: 2015-03-29