Arbetsdag i hamnen och båtklubbmöte lördagen den 11 oktober 2014

20141011_150305
Foto: Stefan Erixson

Många var de som kände sig manade att ställa upp på båtklubbens arbetsdag. Ingvar och Håkan hade en lista med arbeten som skulle utföras, bland annat reparation av bryggor och bommar och lyft av bommar vid stenpiren. Vattnet till bryggorna stängdes av för vintern, trappan lagades och strand- och klubbstugeområdet städades och ansades.

014

012

013
Ja, precis så ska de se ut!

För att arbetet i framtiden ska gå smidigare uppmanas alla att ta med sig lite verktyg som man tror kan behövas under dagen. En arbetslista borde i förväg läggas ut på hemsidan.

Hamnbolaget bjöd alla på lunch på Hamnkrogen och Annelie och Kicki bjöd på god fika i klubbstugan. Därefter började klubbmötet.

027

004

002

Klubbmöte

Vår ordförande Stefan Erixson med styrelse och hamnbolagets Hasse Lugn och Bengt Ottosson gav medlemmarna följande information:

030

Syftet med höstklubbmötet är att styrelsen och hamnbolaget informerar om aktuella saker och att ha en fri diskussion om klubben och hamnen framöver.

Peter Johansson, gästhamnsansvarig informerar att 2014 hade klubben intäkter från gästhamnen på ca 40.000:- och från sjösättningsrampen 5000:-. Det är all-time-high! Tack till 18 hamnvärdar som har tjänstgjort under lika många veckor.

Klubbstugan har under sommaren använts som sommarstuga för egen matlagning, fiskrens och förvaring av mat av vissa medlemmar. Det är inte meningen att några enskilda medlemmar ska lägga beslag på klubbstugan! Den är till för allas trevnad, för en gemensam kopp kaffe, för möten och föreläsningar.

Den nya servicebryggan ska användas endast för korta tilläggningar i form av i- och urlastning och service. Ingen båt ska ligga parkerad där.

Den 4 november kl . 19.00 har Båtklubben ordnat en föreläsning med världsomseglarna Hasse och Agneta Palmberg på S/Y Laya. Kicki bjuder på gulasch-soppa. Se vidare info hemsidan.

2:a advent är det julskyltning i Gränna och då serverar vi glögg i klubbstugan.

2015 kommer vi tillsammans med hamnbolaget att genomföra en inventering av toalett- och duschbehov för hela hamnen. Kan kanske inrymmas i nya biljettkontoret när det blir klart?

2016 fyller Gränna Båtklubb 40 år. En jubileumskommitté efterlyses! Intresse anmäls till styrelsen.

Det finns grund kvar i hamnbassängen, de närmast gästhamnen och servicebryggan kommer att muddras. Enligt Stefan är detta på gång.

El och vatten fungera bra på bryggorna.

En miljöstation för latrintömning ska beställas under våren, enligt Hasse Lugn.

Kommunen har lovat sammanlagt 30 meter nya bryggor, som ska förlänga D- och E -bryggorna med 15 meter vardera. Detta i utbyte mot fortsatt muddring väst om E-bryggan.

Bengt Ottosson skulle gärna se att alla vackra träbåtar samlas vid en brygga utmed promenadstråket.

Hasse Lugn informerar oss om att Hamnbolaget har sedan några år gått med vinst. Det sker inga aktieutdelningar till någon aktieägare, all vinst går tillbaka till hamnen.

Lagunen är i behov av åtgärd, kommer att prioriteras 2015.

Hasse Lugn tackade å hamnbolagets vägnar alla för fina arbetsinsatser.

……och tog emot synpunkter och önskemål från våra medlemmar:

• Kran som kan lyfta större och tyngre

• Segeldjup, främst vid gästhamnen och servicebrygga

• Medlemsparkering på nedre parkeringsplatsen

• Parkering för gäster med trailer, möjligen inkludera iläggningsavgiften i parkeringsavgiften

• Bränsle- och tankmöjligheter

• Spolplatta

• Försköning av hamnområdet i form av fler soffor och grillplats

• Bättre skötsel av hamnområdet

• Ström på uppställningspaltsen minst var 5:e vecka

Alla var överens om att det mesta ändå hade fungerat väl i hamnen den gångna säsongen.

Till sist informerade Björn Sterner om 11:metre One Design ”öppna klassmästerskap

20141004_112231

En projektgrupp i båtklubben har bildats för att arbeta fram ett förslag att genomföra ett mästerskap den 7-9 augusti 2015, som kan ses som ett inofficiellt SM. Arrangemanget stöds av Destination Jönköping och andra sponsorer.

Man har också bildat ”11:metersförbundet” där Björn Sterner är aktiv. Om allt faller väl ut och medlemmarna vill, skulle Gränna kunna arrangera EM om 2 år. Gränna Båtklubb behöver gå med i Seglarförbundet igen och söka ”sanktion” för att få arrangera mästerskapet nästa år.

Birgit Lindbom

Övriga foton: Ulf Axelsson