Elvorna dansade på svenska Garda i helgen, eller

Kort rapport från träningsläger #1 i Gränna

Under bästa möjliga ledning av Fritiof Sunesson tränade 4 st 11:or utanför Gränna i helgen.

olssons båt

Lördagen, N 4-5 m/s, ägnades åt grundtrim på kryss och läns. För några av besättningarna var detta mkt värdefullt. Bl a kunde vi konstatera att för många finesser och speciallösningar kan ställa till det både här och där. Det är enkla lösningar som gäller. Här har en av båtarna kommit avsevärt längre än de andra. Förmodligen beroende på målmedveten träning och goda rutiner. Men vi som ligger lite efter blir bara extra taggade av det och redan till nästa sammandragning i början av oktober har vi andra nog fått ordning på mastlutning, riggspänning och skotpunkter. Då blir det jämnare, bättre och vassare. För vassa ska vi bli!

undanvind

Söndagen bjöd på lite mer vind SO ca 6-8 m/s och vi körde startträning och korta kryss-länsbanor. Det var fokus på boathandling och manövrar. Perfekta förhållanden för detta eftersom vinden kom ner över Grännaberget; byig och vridig.

masta på

Nästa träningsläger blir 4-5/10 i Gränna. Under hösten blir det också ett årsmöte för att väcka klassförbundet Svenska 11 MOD till liv.

träning gränna 7 sept 14

Första riktiga testet blir förmodligen i juni nästa år då några av oss skall åka till Oslo och kolla hur norrmännen gör.

Därefter blir det Klassmästerskap 11 MOD i Gränna 7-9/8, 2015.

Blickar vi längre fram mot 2016 blir det EM på samma plats 9-13/8, 2016.

Hör gärna av er till undertecknad för mer information.

Björn Sterner
070-541 99 86

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.