Grevskapsregattan 2014 avgjord

Gränna Båtklubbs årliga grevskapsregatta gick av stapeln i helgen. Hela 16 båtar kom till start varav 6 båtar från hemmaklubben.

Gränna Båtklubbs flagga hissas inför Grevskapsregattan 2014. Foto: Ulf Axelsson
Foto: Ulf Axelsson

Våra tävlingsledare Björn Sterner och Peter Boestad ansvarade för hela arrangemanget. Björn höll i rorsmansmötet medan Peter skötte alla tider.

Foto: Ulf Axelsson

Seglingen hade förlagts till en bana utanför Gränna och med en avstickare till Visingsös sydprick utanför Näs. Vi fick vara med om väldigt skiftande väder, en regnskur, sol, ingen vind och bra vind.

Årets vinnare blev Jan Ågren från Domsands Båtsällskap i en X-37,a, på andra plats Kent Persson från Hjo Segelsällskap i en Luffe 37,a och trea Niklas Larsson även han från Domsands Båtsällskap i en Contrast 362.

Delar ur besättningen på 1:a och 3:e båt. Foto: Ulf Axelsson

Klubbmästare blev Tobbe Såthen på en åttonde plats med sin Maxi Magic.

Kvällen avslutades med sedvanlig räkfrossa.

Ulf Axelsson

Seglande reporter

Resultat tider mm hittar du under meny: “Kommittéer” – “Seglingskommittén” – “Resultat”