Tidigare Göta kanalöppning på sträckan Mem-Norsholm

img_head

Arbetet med återställandet av jordskredet, som inträffade på Göta kanal den 25 mars, har gått bättre än väntat. Vi kan därför tidigarelägga öppnandet av sträckan Mem-Norsholm till den 9 maj, tio dagar tidigare än den ursprungliga planen.
70F2A084-5BB3-4F8D-BFA3-CB414834B847

Återställandet av jordskredet som inträffade på Göta kanal den 25 mars strax väster om Söderköping har gått bra, trots de svåra geotekniska förhållanden som råder i området. En omfattande säkerhetspålning har genomförts för att stadga upp området och kanalkanten.Den 9 maj kommer sträckan Mem-Norsholm öppnas, medan övriga delar av kanalen öppnas som planerat den 5 maj.

För att eliminera framtida ras är nu säkerhetspålningen klar, bestående av en 50 meter lång vägg av 200 granstolpar som är mellan 15-20 meter långa. Nu kommer vi även att göra en pallisad av träpålar i kanalkanten innan marken kan återställas. Därefter kan vi börja påfyllnaden av vatten på sträckan.

 

Anders Donlau

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.