Försenad kanalöppning på sträckan Mem-Norsholm

 

Försenad kanalöppning på sträckan Mem-Norsholm

23EB66D7-071A-4B74-8554-4779264F37C8

Som ni alla säkert redan tagit del av, så har det inträffat ett jordskred vid Göta kanal strax väster om Söderköping. Närmare bestämt i anslutning till slussen Duvkullen Nedre. Det var ett större område som gled ner i kanalen när förstärkningsarbeten av kanalbanken skulle utföras. Som tur var hann personal på plats sätta sig i säkerhet.

De efterföljande geotekniska undersökningar, som omedelbart startades, har nu analyserats och visar på att hela området är mycket instabilt, varför återställningsarbetet blir komplicerat, kostsamt och tidsödande. Bland annat måste en ny väg byggas till området för att anläggningsmaskiner och mobilkran ska kunna ta sig fram och utföra stabiliseringsåtgärder.

Tidsplan
Arbetet har redan startats och den tidsplan som för närvarande gäller, visar på att kanalöppningen av sträckan Mem-Norsholm kan göras först den 19 maj.

Vi arbetar förstås intensivt för att kunna tidigarelägga färdigställandet, men vi måste också beakta att risken för nya skred finns, vilket kan orsaka ytterligare förseningar.

En tråkig händelse, men också en bekräftelse på att vår kanal behöver stor omvårdnad och fortsatt stora underhållsinsatser.

På vår hemsida gotakanal.se kommer det att finnas uppdaterad information om återställningsarbetet och beräknad öppningstid.

Länk till information på gotakanal.se

Sträckan Sjötorp-Norsholm öppnar som planerat den 5 maj

Observera att sträckan Sjötorp-Karlsborg-Motala-Norsholm öppnar som planerat den 5 maj.

Motala den 3 april 2014

Anders Donlau
VD, AB Göta kanalbolag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.