Ordförandes Julblogg 2013

christmas-bells-4

Kamrater, tomtenissar och tindrande tärnor i vår klubb

image005 kopia

2013 är tveklöst ett av klubbens mest händelserika år. Massor av glädje och positiva saker, men också mörkare stunder. Jag tänker kanske då främst på beskedet att Bosse Törnkvist drabbats av cancer. Direkt efter semestern fick vi beskedet och för mig var det en chock. Store, starke Bosse. Jobbigt också med rapporterna från Grekland, när Håkan Holmer (och hans fru Karin!) fick hjärtinfarkt. Desto härligare då att få skåla med båda dessa goa gubbar på julglöggen. Jag önskar dom båda fortsatt bra hälsa kommande år (självklart Karin också).

DSCN4237DSCN2713

För mig personligen har året också präglats av både glädje och sorg. I slutet av augusti dog min mamma och det blir första julen nu utan henne i familjekretsen.

image005 kopia

Roligare då på jobbfronten. Jag lämnade Linköping och Hedin Bil i juni för att i augusti starta nya Toyota i Jönköping. Jättekul att vara tillbaka i kommunen och spännande att starta något helt nytt. I mitten på januari öppnar vi ”på riktigt”.

 

Nu till båtåret 2013

nr-27a-segelbat-5232431_new kopia

Efter Årsmötet i mars där gamla styrelsen fick både beröm och kritik för det gånga året, drog nya styrelsen igång arbetsåret 2013. Ett år av förväntningar och förhoppningar. Vi skulle totalrenovera vår klubbstuga och bygga en ny hamn. Småpotatis för en så stor klubb som vår :-P.

Hela våren präglades av kallelser till arbetsdagar, blandat med en diskussion kring: Måste vi jobba så mycket… för hamnbolaget?? Jag tyckte redan då att frågan var relevant, och det tycker jag fortfarande, men jag tycker också fortsatt att svaret är: Ja det måste vi!

20130525_10250420130504_092220 kopia

cb4511bdec4267d4f07c06907b89fec9.Juldekorationer2

Vi gör det för båtlivet och för klubben även om hamnbolaget är administrativt ansvarig. Dock har vi ingen arbetsplikt, bara arbetsmoral. Hur som helst är vi nästan i mål nu. En riktigt fin hamn har vi! Vi har skrivit historia! Men utan Bosse T och Börje F är det tveksamt om vi fixat jobbet så smärtfritt.

Foto: Stefan Erixson Foto: Stefan Erixson

image005 kopia

Ett jättetack till er och till alla er som bidrog med starka armar och starkt kaffe.

Men säg den glädje.. vår hamn är inte klar förrän den är fri från grund. Jag blir så besviken på kommunen som inte tar sitt ansvar och jag känner även otålighet mot hamnbolaget som jag gärna ser trycker på tuffare. Det är inte acceptabelt att lova minst 2,5 m och leverera 1,5 m! Detta blir en het potatis i vår! Heder dock till hamnbolaget och Håkan som fått loss pengar   (50 000kr) till bygget av en servicebrygga. Kommande års stora byggprojekt.

Brevbilaga

Hur gick det då med stugan? Med ett undantag fantastiskt bra! En jättefin stuga har vi fått och detta utan ekonomiskt haveri. Det har frestat på men vi har en solid grund i bokslutet 2013. Ingen kan överskatta Nicholas Fokins del i detta!! All heder åt dig.

julsaker-juldekoration-tomte-forr-45-thb_174x174_5897570

 

image005 kopia

Vad var det då som gick snett? Vi klippte bandet till nya stugan i juni. Trodde vi ja.. Några kamrater med sinne för humor (Pär Rendahl & co?) hade preparerat saxen så det blev ett härligt gapflabb istället. Den bjuder vi på, eller hur Nicholas?

DSCN4222 DSCN4261

image005 kopia

Fisketävlingen första lördagen i augusti blev en spännande och varm historia. Lea och jag kom tillbaka efter 5 veckor på sjön och mötte en nöjd Bosse Wiblom. Grattis Bosse! Har förstått att det är mycket prestige på spel här.

Pär, Bo och Arne
Pär, Bo och Arne

Grevskapsregattan blev en fin tävling med 15 båtar till start. Fina förhållanden och bra arrangemang. Vinnare i år blev Tor Jansson från Sveduddens Båtklubb.

Efterfesten med räkfrossa var också välarrangerad, men INTE välbesökt. Var själv inte på plats, men hörde att det dryga 20-tal som var där hade trevligt, men det ska vara minst 50 pers på ett sånt fint party, tycker jag. Här får vi tänka till inför kommande säsong.

christmas-bells-4

I oktober testade vi något nytt. En klubbdag där syftet var att prata framtid under lättsamma former. Att tänka lite fritt utan att allt måste bli verklighet. Vad vill vi med vår klubb? Var är vi om 3-4 år? Vilka verksamheter ska vi satsa på? En kul och spännande dag som gav oss i styrelsen flera uppslag att jobba vidare med.

Klubbdag1 20131012

Det första vi tagit i är våra kommittéer. Det är ju här det ska hända. Styrelsen är ju faktiskt mer den som ska leda och STYRA i vilken riktning vi ska, inte göra allt jobb!

220-stefan_tell_collectum_julgranskula_5

Vi har kommit fram till att vi ska ha 7 st kommittéer:cb4511bdec4267d4f07c06907b89fec9.Juldekorationer2

  1. Segling

  2. Fiske

  3. Aktivitet/Fest

  4. Stugan

  5. Information/hemsidan

  6. Bryggor/uppställning

  7. Gästhamn /ramp

Styrelsen föreslår att valberedningen försöker hitta TVÅ ansvariga personer till varje kommitté. Detta för att det är enklare och ROLIGARE att var två om ansvaret. Dessa kan sedan knyta fler till sig, tillfälligt eller mer permanent. Till det vill vi erbjuda möjligheten att anmäla sin arbetslust till en ”jobbpool” på hemsidan. Där talar du om att du är villig att hjälpa till då och då, men kanske inte just nu är sugan att ta på dig ett större ansvar än så.

pepparkakor20kopia_20682517

Styrelsen måste också förtydliga vad som gäller för kommittéarbetet. Kort sagt, vill vi öka engagemanget och tydligheten så att vi TILLSAMMANS kan göra Gränna båtklubb till Vätterns bästa och trivsammaste. Mer information kring detta på årsmötet som vi håller 16 mars 2014.

guldst1_128679371

Avslutningsvis vill jag å styrelsens vägnar tacka alla krafter som sammantaget gjort 2013 till ett av våra bästa och mest händelserika år någonsin. Nu ser vi fram emot kommande säsong med spänning och tillförsikt.

fyrverkerier

En riktigt God jul och ett härligt båtår 2014 tillönskas er!

Styrelsen gm
Stefan, Ordförande.

Stefan E

image005 kopia

Foton: Stefan Erixson, Monika Gejervall, Roland Larzén och Lars Sundell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.