Nu börjar julen

christmasholly9

JUL JUL STRÅLANDE JUL

guldst1_128679371

Ja, vad ska man hitta på i år? Eller förresten allt är ju redan klart. Hela paketet, jag menar konceptet, det är ju dessutom flera hundra år gammalt, så det är ju bara att köra på i ullstrumporna.

pepparkakor20kopia_20682517

Vi börjar med glögg, pepparkakor, lussekatter och julskyltning, tjoohooo! Klubben har ju paketerat denna aktivitet i år. Så det är ju bara att dra steppen på peppermintstreet och låta sig förföras av alla lockelser i julskyltfönstren. För att innan vi viker ner mot hamnen och klubbglöggen, knockas av Palms klippet-jul-skyltning.

th_light_lussebullar_222_20682539

Sen blir det Lucia. Undrar hur det ser ut i år, har inte sett några kandidater än? Nuförtiden, när de ska va modernt å så, kan väl även män vara Lucia, ja inte minst ur jämställdhetssynpunkt. Därför har klubben ett alternativ till årets Luciakandidat som vi vill presentera: Vår ordförande, kolla in stajlen, stiiiilla naaatt.

LuciaStefan

När lucia är över blir de de vanliga. Julgranen skall köpas/huggas bäras in och kläs. Det är då, de årligt återkommande gymnastiska krumbukterna brukar komma väl till pass, när granen ska anpassas till fot och rum…… eller brukar det bli tvärtom kanske?

images

När julgransbelysningen hängts upp i granen, lamphållare lagats och glödlampor bytts ut, toppstjärnan och den sista kulan är på plats så här kvällen före dopparedan, kan man ta en whisky-wirre med gott samvete och sen efter en liten påfyllning (because we worth it), lockar soffan. Väl nedsjunken i den somnar man snart till ljuva toner från TVs julvaka med julklappsrim och annat ståhej. För att vakna med ett ”RrrYCKkk” och första panikslagna tanken är – VAR ÄR JULSKINKAN???… …Öööhh och vad är klockan?……….Halv 6, ooousch.

Glöggtomte

Med nackvred, glitter och granbarr i håret och kläderna som korkskruvar runt kroppen är det lika bra att kliva upp, göra iordning julfrukosten, hoppa in i duschen och sen ta på sig julkravatten.

Röd-fluga

De e ju JULAFTON och TOMTEN är på G!

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Önskar

Webbredaktionen

 

Segelbaat-papper-baat-kapten-Sailor