Vätterndagen 14 november i Hjo

MINOLTA DIGITAL CAMERA

För sjätte gången genomförs Vätterndagen den 14 november då föredrag genomförs om aktuella frågor, forskning och aktiviteter i/runt Vättern. Årets version äger rum på Medborgarhuset Park i Hjo i samverkan med Hjo kommun som dessutom passar på att fylla 600 år. Alla välkomna!

Årets tema är ”I djupet av Vättern” och på programmet kommer vi höra om småkryp på djupet, istidsrelikter, kräftor, om skred som orsakat tsunamis i Vättern, bottnars betydelse för olika fiskarter samt om dykning i Vättern bl a på vraket Eric Nordewall.

Dessutom ges presentation om boken ” Den märkvärdiga sjön Vättern” som är en återutgivning av Urban Hiärnes och Daniel Tiselius skrifter från tidigt 1700-tal innehållande undersökningar i Vättern. Där kan man läsa om eldsken, vattuskott och om hur Vättern sammanhänger med underjordiska kaviteter.

157709-949407-420360

Boka dagen.

Anmälan görs på www.vattern.org, anmälan (kostnad 200 kr, fika, lunch och konferensinformation ingår). För information: Ann-Sofie Weimarsson 036-39 50 61 E-post. ann-sofie.weimarsson@lansstyrelsen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.