STUGKAOS!

Nu är det åter kaos i klubbstugan. Köket borta, vattnet avstängt och en himla röra. Allt beror på Nicholas och hans mannar! Efter alla arbetshelger har vi fått en kanonfin hamn och då skall vi ha en klubbstuga som matchar hamnen. Det nya köket från IKEA levereras den 4 juni och till dess ska det förberedas med ny våtmatta, ny rörinstallation så att vattenmätaren försvinner från köksskåpet och hamnar vid varmvattenberedaren, väggar riktas upp och innertak förberedas. Det nya köket kommer få spisplattor(ev. en induktionshäll), inbyggnadsugn och –mikro, diskmaskin, fläkt(som nu ska gå genom taket), Kyl/frys har vi redan en ny som kommer integreras i den nya inredningen. I stället för den gamla ”bardisken” får vi nu en köksö med hjul på som vi kan flytta runt efter behov.

2013-05-27 - Utrivet kök
Foto: Georg Svensson

Det blir en ny matta i hela stugan – och har vi tur så kommer även hall och toa följa med – och sedan blir det klart med nya lister runt om. Jättefint blir det!

Allt kommer vara klart till midsommar.

2013-05-27 - fd vattenmätare
Foto: Georg Svensson

Alltså! Inget vatten i klubbstugan eller i gästtoalett/duschen förrän till midsommar. Får inte användas om ni inte själv städar efteråt!

2013-05-27 - Stugtoan stängd
2013-05-27 - Gästtoan stängd
Foto: Georg Svensson

Så lite om hamnen! Vi har fått en ny vattenledning till kranen. Bengt B vet hur man öppnar kranen. Sedan har vi förberett för kommande behov av en latrintömningsstation. Vi har kopplat in en brunn vid den tilltänkta servicebryggan och i den brunnen finns avlopp, vatten och tomrör för el. det innebär att försörjningen av de nya gästplatserna kan ske den vägen. Vatten och avlopp är bara sommarledningar och tömning av vattnet inför vinteravstängningen sker i en nysatt brunn vid kranstugan.

Vi har fått en alldeles ny brygga vid sjösättningsrampen. Bryggan är vinklad lite ifht tidigare och det gör att det ser lite stökigt ut vid själva rampen. Det skall fyllas ut mellan bryggan och rampen så det skall vara enkelt att köra ner med släpet i vattnet utan att hamna för långt från bryggan. Här är allt inte riktigt klart utan vi får försöka fixa till det så bra som möjligt och ordna till så det blir hundraprocentigt om något år.

Vi kommer få helt ny asfalt hela vägen utmed kajen. Tre av de gamla pollarna har monterats utmed kajkanten tillsammans med nya lyktstolpar. Efter asfaltering och bortflyttade staket kommer det monteras upp plank mot parkeringen, bänkar och lite annat för att skapa ett bilfritt mingelområde framför de nya gästplatserna. Allt detta ordnas via den Lokala kommundelsutvecklingsgruppen.

Ja det var lite om en del. Ha nu en riktigt bra sommar och passa på och njut av den nya fina hamnen. Det kommer säkert finnas synpunkter på ett och annat och kanske även det tredje, men Rom byggdes inte heller på en dag. Kom gärna med synpunkter så får vi tillsammans se till att vi får det som vi vill ha det i hamnen. För att samla ihop alla synpunkter på ett ställe så använd klubbens mailadress info@grannabatklubb.com eller kontaktformuläret på hemsidan   https://grannabatklubb.com/kontakta-oss/  så samlas allt på ett ställe och då blir det lättare att följa upp.

TACK för all hjälp och HA EN BRA SOMMAR!

Georg