Klubbstugan

En Sammanfattning

Foto: Roland Larzén
Arbetet med klubbstugan har legat nere sedan mars månad. Det är mycket annat som skall göras och allt kostar pengar. Vi har blivit beviljade ett bidrag från kommunen på 70.000 kronor och vi skall redovisa nedlagda kostnader så kommer bidraget att betalas ut. Detta gör att vi under juni månad kommer att byta köksinredningen, bygga om vatteninstallationen i diskbänksskåpet, montera nya vitvaror, lägga ny matta i stugan, lista färdigt och komplettera innertaket. Allt arbete kommer köpas upp via Nicholas bolag.
Sedan har vi kvar att göra klart utsidan på stugan, men det får avvakta tills vi sparat ihop mer pengar. Verksamheten är viktigast.
Nu när vi får en fin klubbstuga kommer det leda till att – om styrelsen beslutar så – vi kan skapa intäkter genom att det går att hyra ut stugan till olika arrangemang. Det kommer stärka klubbens ekonomi, så kan vi kanske fixa utsidan inom något år.
Vi har även försökt få bidrag till att rusta upp fiskestugan, men har fått avslag på ansökan till länsstyrelsen. Pengarna har tagit slut, men det kommer en ny programperiod för EU-bidrag med start 2014. Vi ska bevaka det och hålla oss tidigt framme så vi kan ta del av detta. Tanken är att göra fiskestugan till ett utrymme med omklädningsrum och matplats för fiskefolket, båthamnstoaletter och möjlighet till fiskrensning. Kan vi ordna med verksamheter som främjar fiskevårdande åtgärder i Vättern så har vi stora möjligheter att få 50% av kostnaderna. Det krävs dock offentlig motfinansiering och det kommer vi säkert hitta en lösning på.
Har ni förslag/önskemål på åtgärder för våra stugor – hör gärna av er till Stefan eller mig.
Till sist………..ett stort TACK till Nicholas som lagt ner arbete, tid och stor omsorg för att få klubbstugan klar. Och inte bara till honom utan även till ALLA SOM HJÄLPT TILL med spackling, målning, tak etc. TACK ALLA!

2013-04-29/Georg