November 2012 – Över förväntan

 

Det börjar lacka mot jul. Snart är det Lucia och sen går det av bara farten tills vi sitter där på Trettondedag jul och undrar vart jul-ledigheten tog vägen.

Det brukar ju bli ett jätterace hela vägen. Med julrusch i jul-klappshandlandet, lussebullar och glögg i vrångstrupen. Brottningsmatch med julgranen när den skall bäras in och kläs med kulor och ljus. Julskinka och julgröt till Karl-Bertil Jonssons julafton på TV. Sen hinner knappt Tomten schappa och midvinternatten lägga sig i sitt bomullsliknande snötäcke, förrän klapparna skall bytas under mellandagsreans kalabalik, som får butikernas provrum att mer likna och lukta som omklädningsrummen för gärdsgårdsseriens fotbollslag.

Och däremellan kommer fastan…

Vilken fasta? Jo, Nyårsfesten så klart. Med skumpa och flygande champagnekorkar, klackarna i taket, lax och raketer, huller om buller… Sen blir det vila, eller… Det kanske är dags att jobba ett par dar förresten, men sen blir det väl vila… Trettondedagsafton kommer i vägen… Äta fin middag i goda vänners lag. Välkomstdrink, vin till maten, ett par drinkar till å sen kaffe med avec… Bara en dag kvar att vila på, javisst ja det var ju här vi började, vart tog julen vägen? Det känns ju bara som en vanlig helg helt plötsligt.

Men visst är det en rolig och alldeles – ja, alldeles underbar helg.

God Jul o Gott Nytt År

önskar

Webbansvarig

                                                                                          Roland Larzén

Ett svar till “November 2012 – Över förväntan”

  1. Hej jultomten

    Stort tack Roland för ett utmärkt jobb vid IT spakarna. Kul summering av allt vi tänkt, känt och funderat på i juletid men inte kunnat formulera så väl som du.
    God jul och ett riktigt gott webbår 2013 !!//Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.