Klubbstugan och hamnen formar om sig

Nu har det varit helg igen och ombyggnaden av klubbstugan har åter skridit framåt. I veckan som gick så har Peter Lundberg och Bengt Boestad spacklat och slipat alla väggarna. Tack för ett bra jobb!

I helgen så var Peter Sandén och Nicholas på plats och monterade fönstersmygar- och bänkar. Se bilderna. De behövde lite mat också.

Foto: Georg Svensson

I veckan som kommer räknar vi med att målningsarbetet av väggarna påbörjas och nästa helg är det meningen att värmepumpen skall komma på plats. Bosse Törnkvists grabb Sonny skall montera den. Det kommer att bli bra när det blir varmt i huset och en bättre luftomsättning.

Efter det kommer det monteras innertak – akustiktak i bärverk med infällda armaturer, så att elektrikern kan göra klart med alla uttag och armaturer. Innan dess skall även el-centralen byggas om så vi får en säker och funktionell anläggning.

Den gamla ytterdörren kommer att plockas bort och väggen att byggas om. Vi behöver dock byta låskista i den nya dörren så det fungerar med vårt kodlås. Det fungerar för närvarande inte pga. ombyggnadsarbetena.

Vad gäller arbeten i hamnen så har vi haft möte med kommunen om hur bryggorna skall utformas. Vi räknar med att det kommer bli enligt det förslaget vi redovisat tidigare och avvaktar förhandlingarna mellan Hamnbolaget och kommunen.

Inom den lokala utvecklingsgruppen har vi haft diskussion med kommunen om att få till ett bra område mellan parkeringen och vattnet. Vi måste skapa ett bra gångstråk från södra delen av hamnområdet till den nya norra piren. Tanken är att göra ett mingelområde på den ytan som idag är väg – mellan vattnet och betongbalkarna – men det har inte kommit fram något skarpt förslag ännu. Återkommer med besked efter hand.

På arbetsgruppens vägnar

Georg