Nu är hamnen tom

 Arbetsdag 2012-10-20

I lördags tömde vi hamnen – på alla bryggor. Ett 15-tal medlemmar ställde upp i ur och skur denna ruggiga höstdag för att förbereda och rensa undan i småbåtshamnen. Så tom som hamnen är nu har den inte varit sedan någon gång på 1970-talet, innan vi fick flytbryggorna, se och begrunda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är det fritt fram för kommunen att sätta mudderverket i sjön, och bygga en ny småbåtshamn i Gränna. Det arbetet skall börja i november och pågå fram till och med januari. Sen blir det ett uppehåll på två månader för att sedan återupptas i april då småbåtshamnen ska färdigställas.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Torbjörn Såtén

 

Alla båtar är naturligtvis också torrsatta och många av dem står nu uppe på den nya uppställningsplatsen (stora parkeringsplatsen).

 

Foto: Roland Larzén

 

Nu hoppas vi alla att den utlovade tidsplanen kommer att hålla för den nya hamnen. Planen är att vi skall kunna sjösätta omkring den 15e maj 2013, och att småbåtshamnen då är klar. Så har ni nu bara hällt glykol i båten, så är det ju bara att vänta på bättre tider och se fram mot den nya hamnen.

Webbansvarig

Roland Larzén

 

Ett svar till “Nu är hamnen tom”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.