Ordförandes blogg 2012-08-28

 

 

Nya hamnen och miljödomen

Sitter just nu med en nästan 40-sidig bunt papper: Vatten och miljödomen för våra två hamnar. Och det mesta ser positivt ut för att gå vidare i planerna på ny småbåtshamn. Ska dock lusläsa dokumenten innan jag återkommer med alla slutsatser.

Fick en fråga från en medlem om det kan bli så att vi PLÖTSLIGT bara har grävskoporna igång, och att det blir panik med båtupptagningen.

Så blir det inte! Min tro är att det kommer information i vettig tid, och jag tror att vi kommer kunna ta upp båtarna i stort sett normalt. Däremot kommer vi säkert att få vinterförvara på stora parkeringen . Lilla p-platsen kommer nog att vara full med, maskiner, byggbaracker etc…

Arbetsgruppen för ny småbåtshamn (kommunen, hamnbolaget och GBK) ska träffas igen i mitten av september och jag gissar att det därefter kommer mer information.

 

Grevskapsregattan med räkfrossa.

Uffe har ju redan berättat det mesta, men vill ändå komplettera med ett grattis till vårt förnämliga aktivitetsgäng, Gerd och Stig Pettersson och Tove och Janne Fransson. Dessutom vill jag lyfta fram Peter Boestad och hans team som höll i den fina seglingen.

Mingel i väntan på räkfrossa. Foto: Stefan Erixson

Totalt en riktig succédag. En kanondag med ett kanonbokslut för klubben. Hur mycket det blev vet kassör Tove, men jag kan lova att det räcker till minst en ny entrédörr på klubbstugan. Det är också kul att se hur mycket det nya glaspartiet betyder för känslan av rymd och öppenhet när vi har många gäster.

 

Havskajak och öppet varv

I helgen var Lea och jag hos kompisar på Tjörn. Familjen är seglare, men den här gången testade vi kajak. Vilken känsla att paddla under Tjörnbron! Ganska jobbigt när sjön och vinden var mot men ändå lättare och mysigare än jag kunde tro. Vi som funderar på om det ska vara motor eller segel på båten fick lite till att fundera över. Jättekul hur som helst!

Lea med kajak. Foto: Stefan Erixson

 

I söndags var vi i Ellös på öppet varv. Branschen ska ju vara i kris, men här var det full fart. Gott om roliga båtar och mycket tillbehör att kika på. Det låter som om tillbehör och reservdelar har det rätt bra, medans försäljningen av båtar går trögare. Anar att det finns ett samband. Blir jag inte av med båten fräschar jag upp den i stället.

 

Skepp ohoj/Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.