Ordförandes blogg 2012-08-12

Vackra Vätterns vatten

Tre Vadstenapolitiker skickar idag, i en artikel i Svenska Dagbladet, en öppen hälsning till miljöminister Lena Ek.

Den handlar om försvarets planer på utökade skjutövningar på sjön. Bra att de reagerar och markerar att det är helt oacceptabelt att riskera Sveriges viktigaste dricksvattentäkt. Sannolikt utgör inte övningarna enskilt en avgörande fara, men principen att vi ska minska, inte öka, miljöhoten mot Vättern är väldigt viktig!

Jag har hittills inte sett några bra argument från försvaret för motsatsen.

En atoll i Söderhavet? Nä, en grynna i Vättern. Foto: Roland Larzén

Holmgrens Vättern kors& tvärs – vilken succé

Förra fredagen var det målgång efter en fin sista etapp från Baskarp. Över 50 segelbåtar tog Bengt Boestad och hans team emot. Allt fungerade perfekt. Bra jobbat Bengt.

En av gästerna var silvermedaljören i Starbåt från München OS 1972, Stellan Westerdahl. Blev lite extra kul när Sverige två dagar senare tog OS-guld i samma klass.

Vår tävling avslutades med stort Beachparty på stranden, nedanför klubbstugan. Vilken fest och vilken sommarkänsla! Detta var tredje gången vi tar emot seglarna i HVKT. Varje gång samma magiska väder.

Foto: Hans Hammarstedt

Rivieran släng dig i väggen!

Stort tack till Martin Andersson som fixade stranden så fin och till aktivitetskommittén, med Gerd “Myran” Pettersson i spetsen. Matlust, med Peter och Anna Ottosson, får jag inte heller glömma!

Klubben tjänade dessutom över 7000kr på arrangemanget! London OS är också ett fint event, men där är det minussiffror i bokföringen…

Min gode granne, Rune Bergqvist – Rödingmästare!

Grattis Rune! Nu är man stolt! Kul att årets fisketävling blev av, trots lite tuffa vindar på morgonen.

Foto: Erik Fransson

Kom och frossa i Räkor!

Nu på lördag är det vår årliga klubbsegling – Grevskapsregattan. Hoppas att alla seglare i klubben hänger på och visar våra grannklubbar att vi har vind i seglen i GBK. På kvällen, kl. 19.00 blir det fest igen i klubbstugan. Räkfrossa, lotterier, underhållning, kanske lite dans också.

ALLA är välkomna!!  Anmälan görs under dagen till gänget i klubbstugan!

Skepp ohoj/Stefan