Hej seglarkamrater och alla andra båtvänner i Gränna

“Äntligen” fick vi segla på Miss Elva i Kroatien

 

Så kändes det verkligen efter ett år av ganska mycket arbete för att få allt klart inför sjösättning och chartersäsongen.

För er som inte vet har vi tillsammans investerat i en Salona 44 som ligger i Marina Kremik i Kroatien. Målet är att få segla några veckor själva och där emellan hyra ut henne via Croatia Yacht Club eller direkt via vårt eget bolag Adriatic Performance Charter.

 

Nog om detta, äntligen fick vi mönstra på och lägga loss med vår egen båt i det fantastiska Adriatiska havet. Azurblått vatten, härlig badtemperatur och ett enormt siktdjup som verkligen inbjuder till att bada och plaska så ofta man bara kan.

 

Kroatien bjöd som vanligt på underbart väder med över 30 grader i luften och 25 grader i vattnet. Att få segla här är verkligen något alldeles extra.

 

I år hade vi för första gången bokat två veckor så första veckan ägnades åt segling på de större öarna utanför Split. Hvar, Brac men även en par fina vikar på fastlandet fick besök av oss under veckan.

 

Efter några tidigare försök så har vi hitta en del pärlor som är trevliga att återkomma till. Nytt besök för året var Trogir som ligger strax norr om Split. En fantastisk stad som bjuder på trånga gränder och många sevärdheter. Kroatiens svar på Venedig säger man i reklamen.

 

Att få glida in i de små vikarna där någon lokal entreprenör lagt ut bojar för att locka besökare till sin restaurang är helt fantastiskt. Köket är ofta enkelt men smaken på det som serveras är alltid underbar. Kanske påverkas vi av omgivningarna men ok då, för oss är det totalupplevelsen som gör det värt att återkomma år efter år.

 

Andra veckan seglade vi i Kornati, en av Kroatiens mer omtalade nationalparker. Små, karga och höga öar med bjuder på en spännande segling och fantastiska vyer. Lite västkustkänsla fast utan grynnor och maneter. Här trivs vi som allra bäst och med hjälp av tips från trevliga båtgrannar hittade vi många nya ställen som vi gärna besöker igen.

 

Är ni intresserade av mer information om segling i Adriatiska havet får ni gärna höra av er så berättar vi mer och kan även hjälpa er med tips inför ev. seglingsäventyr.

 

Njut av den flyende sommaren det är många härliga dagar kvar på hav och sjöar.

 

Besättningen på Miss Elva

 
Foto: Torbjörn Såthén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.