Grevskapsregattan 2012-08-18

GREVSKAPSREGATTAN

18/8 i Gränna

Gränna båtklubb (GBK) inbjuder till Grevskapsregattan den 18/8 i Gränna. Dagen är fylld av aktiviteter såväl till sjöss som till lands. Vad sägs om Tornerspel på Visingsö, Bluegrass festival på Grännaberget och givetvis Grevskapsregattan som arrangeras av GBK. Under eftermiddagen kommer det att ges möjlighet att segla 606:or för såväl barn som vuxna.

Tornerspel på Visingsö
Mr Bluegrass, Pelle Brandt

Grevskapsregattan, Foto: R Larzén

Grevskapsregattan seglas utanför Gränna Hamn

För att alla ska känna sig välkomna och sugna på att vara med upprepar vi föregående års succé med att segla med omvänt LYS. Varje båt får en individuell starttid (beroende på lystal) på rorsmansmötet. Banan beräknas ta ca 3 tim med lys 1.0.

Nominell start 11.00 vid lys 1.0, båt med lägre lys startar före 11.00 och båt med högre lys efter 11.00, först i mål vinner.
  • Rorsmansmöte i klubbstugan 09.30, anmälningsavgift: 100 kr.
  • Anmälan görs innan rorsmansmötet.
  • Obligatorisk säkerhetsutrustning: mobiltelefon eller VHF samt flytväst.
  • Prisutdelning sker kl 18.00.

Frossa räkor

GBK bjuder in till efterföljande Räkfrossa till kl 19.00. Anmälan görs i samband med Rorsmansmötet eller under dagen, kostnad: 120 kr/person

Grillkväll på fredag

För er som kommer redan på fredagen så har vi grillkväll på klubbstugans altan.

Alla båtentusiaster hälsas välkomna till Grevskapsregattan i Gränna!

Gränna Båtklubb