Stadgar för Gränna Båtklubb

Nu äntligen kan vi publicera Gränna Båtklubbs Stadgar på hemsidan, vilket innebär att alla medlemmar enkelt kan ta del av dessa.

Gränna Båtklubb bildades den 29;e mars 1976.

Den 25;e april 1978 antog klubben utvalda delar av Riksidrottsförbundets stadgar, man kan säga en “miniversion” av RI;s standardstadgar.

Dessa första stadgar ansågs dock vara otillräckliga allt eftersom klubben blev större och diskussion väcktes för att utvidga klubbens stadgar till att i princip omfatta hela Riksidrottsförbundets stadgar.

Denna nya stadgeordning och som fortfarande idag är gällande för Gränna Båtklubb, fastställdes av Årsmötet den 26;e februari 1987.

Det är troligtvis inte så många av klubbens medlemmar som har läst stadgarna tidigare, så avsätt gärna en liten stund och läs igenom stadgarna för att sätta dig in i klubbens regelverk och hur allt klubbarbete skall fungera.

Stadgarna hittar du under menyn:

“Klubben” – “Stadgar”

Eller klicka här:  STADGAR för Gränna Båtklubb