Information från Göta kanalbolag 2012

OBS!

Det intyg som du behöver för att få insjörabatten 2012 (se rödmarkerad text nedan) finns att skriva ut under meny:

“För medlemmar” – “Medlemsforum” – “Diverse dokument”

Eller klicka här:  Intyg för insjörabatt på Göta kanal 2012

 

 

Information till båtklubbar i Göta kanals insjöar

Välkommen till ett nytt år med Göta kanal! Vi är glada att fortsätta samarbetet med er båtklubb och kunna erbjuda förmånliga priser på tur- och returbiljetter på våra ”sjö till sjö” biljetter. Observera att rabatten endast gäller de medlemmar som har en egen båtplats i er båtklubb. Här följer viktig information till klubben och till alla dem som vill nyttja rabatten.

Vill ni även ha denna information på e-post för att på ett enkelt sätt kunna vidarebefordra den till era medlemmar med egen båtplats? Vänligen skicka e-post till BM Löfström, bm.lofstrom@gotakanal.seskickar vi informationen med vändande e-post.

Boka och betala på internet

För att vi ska kunna fortsätta erbjuda bra priser på kanalbiljetterna ber vi er boka och betala er resa direkt i det bokningsformulär som är framtaget för er, se rutan nedan. Det är det enklaste och snabbaste sättet att göra din bokning på.

Observera att det är den här sidan som ska användas för att ni ska få rätt pris. För att den rabatterade biljetten ska gälla måste ett intyg från båtklubben med medlemmens namn, båtplatsnummer och år visas upp när medlemmen kommer till Göta kanal. Det räcker alltså inte med enbart ett medlemskort i klubben. På sidan för allmänheten på www.gotakanal.se kan biljetter endast köpas till ordinarie pris så använd inte den.

AB Göta kanalbolag Box 3, 591 21 Motala. Tel 0141 20 20 50, info@gotakanal.se, www.gotakanal.se

 

 

Göta kanal är öppen 4 maj – 30 september 2012

Beställningssäsong: 4 maj-3 juni och 24 augusti – 30 september

Konvojtrafik, det vill säga resor under beställningssäsong förbokas på:

Senast tre vardagar innan resan påbörjas behöver vi ha din bokning. Konvojtrafiken avgår från Mem och Sjötorp måndagar och fredagar. Färdplan med avgångsdatum från alla orter hittar du på www.gotakanal.se under öppettider. Extra avgångar Norsholm – Mem, lördag 12, 19 och 26 maj samt Mem – Norsholm, söndag 16, 23 och 30 september.

Om ni är tillräckligt många båtar för att fylla en hel sluss (vanligtvis fyra båtar) som vill boka samma sträcka samma datum kan resa påbörjas på valfri dag. Beställningen görs på telefon 0141-20 20 50, senast tre vardagar innan resan ska påbörjas.

Numera erbjuder vi även individuella upplägg av din kanalresa hela säsongen där vi anpassar sluss- och broöppningar efter dina önskemål. Kontakta oss för offert, observera att insjöklubbsrabatt inte gäller.

Högsäsong: 4 juni – 23 augusti

Kanalen är öppen dagligen kl. 9.00-18.00.

I början och slutet av perioden är bemanningen lägre. Väntetider kan förekomma.

Under juli månad är kanalen dessutom extra öppen på följande platser:

  • ·          Norsholms sluss: öppnar kl. 8.00.
  • ·          Carl Johans slusstrappa i Berg: öppnar kl. 8.00 och har öppet till kl. 19.00.
  • ·          Oscars sluss i Berg öppnar kl. 8.00.

 

 

 

Priser på Göta kanal för insjöbåtar 2012

Priserna gäller för medlemmar i insjöbåtsklubbar med egen båtplats inom Göta kanalsystemet eller Vänern som har avtal med AB Göta kanalbolag. För att den rabatterade biljetten ska gälla måste ett intyg från

båtklubben med medlemmens namn, båtplatsnummer och år visas upp när medlemmen kommer till Göta kanal. Det räcker alltså inte med enbart ett medlemskort i klubben.

För insjöbåtar ger vi 40 procent rabatt på den biljett som heter Sjö till Sjö Tur och Retur.

Sjö till Sjö – när du går följande delsträckor på Götakanal:

  • ·         Mem – Norsholm (Östersjön – Roxen), eller omvänt.
  • ·         Berg – Motala (Roxen – Vättern), eller omvänt.
  • ·         Karlsborg – Sjötorp (Vättern – Vänern), eller omvänt.

 

 

Vill man gå mellan Vättern – Vänern köper man en Sjö till Sjö biljett Tur och Retur, mellan Vättern och Östersjön två biljetter och för hela Göta kanal tre biljetter.

 

Prislista

Båtstorlek Pris, Insjöbåtsklubb inkl. rabatt Ordinarie pris
Längd över allt (m) Sjö till SjöTur och Retur, per delsträcka Sjö till SjöTur och Retur, per delsträcka

0-8,99

1 575 kr

2 625 kr

9-11,99

2 145 kr

3 575 kr

12-14,99

2 700 kr

4 500 kr

15-19,99

3 180 kr

5 300 kr

20-30

3 540 kr

5 900 kr

*

210 kr

350 kr

Med reservation för eventuella tryckfel.

* Tilläggsavgift för båt med en bredd från 3,3 m

  • Din båt kommer att mätas i samband med att du anländer till första slussen.
  • Om du väljer att betala din kanalbiljett vid ankomst istället för på internet gäller endast betalning med kort.
  • OBS! För att kunna få det rabatterade priset måste intyg från båtklubben visas upp vid ankomst till kanalen.

 

 

Förbättringar på Göta kanal

Under vintern har ett intensivt restaureringsarbete pågått där kajer förstärks på flera ställen längs kanalen. Vidare har vi strandskott (förstärkt kanalkonstruktionen) på sträckan mellan Ljungsbro och Borensberg samt vid Lyrestad. Förbättringar för er som besöker oss med egen båt är bland annat fler eluttag i gästhamnarna i Söderköping och Hajstorp samt fler väntbryggor i Berg och Forsvik.

Vill ni att vi kommer till er båtklubb?

Vi kommer gärna till er klubb och berättar om Göta kanal. Ett föredrag kan exempelvis handla om kanalens historia, upplevelsen att gå på kanalen i egen båt och hur slussningen går till. Kontakta oss på info@gotakanal.se eller telefon 0141-20 20 50 så berättar vi mer.

Nyheter längs Göta kanal 2012

Beställ Göta kanalinfo direkt hem i brevlådan

I Göta kanals resemagasin hittar du inspiration, karta, boende och kultur med mera. I Göta kanals skepparguide hittar du praktisk info inför din resa på Göta kanal om bland annat slussning och våra gästhamnar. Beställ på www.gotakanal.se

Uppdaterad mobilapp

Göta kanals app är din guide till upplevelser längs Göta kanal. Appen finns att ladda ner gratis från AppStore och Android Market. Du kan söka efter information under kategorierna:

slussar

mat & dryck

evenemang

gästhamnar

boende

passagerarbåtar

service

aktiviteter

turistbyråer, m.m.

Facebook

Dela gärna med dig av dina egna tips och upplevelser på vår facebooksida! Här kan du ställa frågor direkt till oss. www.facebook.com/gotakanal.

Info direkt i mobilen

Via sms håller vi dig uppdaterad på aktuell trafiksituation på Göta kanal utan kostnad. Sms:a ordet TRAFIKINFO till 72323 så får du löpande trafikinformation under din resa. För att avsluta tjänsten sms:ar du STOPPA TRAFIKINFO till 72323. Tjänsten finns tillgänglig 4 juni- 23 augusti 2012. Du betalar bara för eventuella trafikavgifter.

 

Kultur längs kanalenHela säsongen 2012 pågår Göta kanal – Sveriges längsta kulturvåg med mängder av evenemang och sevärdheter i kulturens tecken. Håll dig uppdaterad på vad som händer nära dig på www.kulturvag.seEn vacker historia på YouTube

På vår YouTube sida hittar du trevliga berättelser från andra kanalfarare. www.youtube.com/thegotakanal