Skriv ut detta Sida

Gästhamn

Välkommen till Gränna Gästhamn

Vår gästhamn är till för alla som gillar sjölivet oavsett om du seglar, åker motorbåt eller fiskar – här finns plats för alla

Viktig information till ankommande gäster med segelbåt:

Vänligen kontakta hamnvärd för anvisning till ledig plats p.g.a. begränsat djup. Kontaktinformation hittar du här

• 2017 är gästhamnen öppen från den 8 maj till och med 10 september.

• Gästhamnsavgiften betalas med Swish till nummer 1236956775 eller med kort i Rökeriet som ligger ovanför klubbstugan, ca. 100 meter från gästhamnen. Du får då koden till toaletter och duschar, som finns i klubbstugan. Hamnvärden uppsöker samtliga gästande båtar varje kväll, (se lista över hamnvärdar under meny: Hamnen – Hamnvärdar).

• Gästplatserna ligger längst in i hamnen precis norr om kranen vid gästhamnsskylten. Där finns el och vatten och du ligger mot kaj.

• I hamnen hittar du restauranger och kiosker. På campingen alldeles intill finns också minilivs/kiosk som säljer livsmedel med mera.

• Hamnen har också en busstation för länsbussar till Jönköping, Tranås och Ödeshög. Det gör hamnen till en idealisk plats för på- och avstigning eller byte av besättning.

• Sopstation med sortering hittar du på parkeringsplatsen norr om själva hamntorget.

• Gränna gästhamn ligger på gångavstånd från stadens centrum (ca 700m) där du hittar affärer, restauranger, livsmedelsaffärer, vårdcentral, apotek, systembolag och muséer.

• Gränna med sina gamla trähus och sitt lutande kullerstenstorget är en sevärdhet i sig. Här finns gott om saker att se och göra. Varför inte gå upp på berget och ta en fika i kaffestugan. Eller fortsätt upp till Tegnértornet (Skogstornet), som är Jönköpings kommuns högsta punkt, 351 meter över havet. Utsikten är magnifik och vid klart väder ser man fyra landskap, Småland, Östergötland, Västergötland och Närke. Glöm bara inte att besöka något av Grännas alla polkagriskokerier för att se hur en polkagris blir till.

• Det finns många sevärdheter runt Gränna. Strax söder om finns Röttle by http://www.rottle.se/   en gammal kvarnby med en mysig liten hamn vid Röttleåns mynning. Här gick det förr i tiden passagerartrafik, idag används hamnen av fiske- och fritidsbåtar. I lugnt väder går det bra att angöra hamnen och lägga sig på svaj. Att angöra bryggan rekommenderas enbart om man har god kännedom om sjöbotten. Se upp för svall från Visingsötrafiken.

• Ovanför Röttle ligger Västanå slott  med anor från 1590-talet. Här har du även Västanå naturreservat med lövskog och tallmo.  Här finns också Grännas natursköna 18-håls golfbana.

Gästhamnsansvarig

Måns Collner

E-post: mans@collner.se

Gästhamnsavgift

Foto: Roland Larzén

150 kronor/dygn, inklusive toalett, dusch, el och vatten.

Trailerrampavgift

För medlemmar 20 kronor/gång.

Icke medlemmar 50 kronor/gång

Rampavgiften betalas med Swish till nummer 1236956775.

Märk betalningen med text ”RAMPAVGIFT” följt av båtsläpets reg.nr.

Service som finns tillgänglig i hamnen

Toalett och dusch

OBS! Finns både upp till vänster vid klubbstugan och upp till höger vid hamnscenen bakom restaurang Pir-Kro.

Badplats

Sugtömning

Trailerramp

Vandrarhem