Nu byter vi ut B -bryggan.

Klubbvänner

Äntligen får vi en ny brygga. I lördags startade jobbet som vi hoppas ska vara klart till nästa säsong.

Nästa steg är att bryggleverantören flyttar hela bryggan in mot C bryggan.

Efter muddring kommer de sedan att montera nya bryggan, montera över bommarna och hjälpa oss förlänga D bryggan.

Vad ska vi göra?

• Vi byter hela B bryggan
  • Vi flyttar gästhamnen till insidan på nya bryggan
  • Vi flyttar ca 10 båtar från B till A kajen
  • Vi återanvänder ca 15 m av B bryggan till en klubbåtsbrygga i förlängningen av D bryggan.
  • Under vintern ska området runt B bryggan muddras.

Varför?

• Stora delar av B bryggan är mkt dåliga och i stort behov av reparation eller byte. Delen vi återanvänder är i godkänt skick.
  • Våra gäster kommer ligga tryggare och lugnare med stäven ut mot sjön. Lika nära till gästservice.
  • Lätt att nå båtarna och lasta i och ur.
  • Klubben har nu två segelbåtar och två mindre motorbåtar och att få en ”egen” brygga för dessa blir smidigt och bra
  • Kanske kan vi slippa alla grundkänningar ett bra tag framåt.

Hoppas och tror att ni alla tycker att detta är positivt och att vi alla har förståelse för om det tillfälligt blir lite ”stökigt”.

Skepp ohoj /Stefan och styrelsen