Sommarhälsning

Kära klubbvänner,
det händer mycket i klubben och hamnen just nu. Jag vill med den här sommarhälsningen försöka sammanfatta det viktigaste:

Djup och grynnor
I höstas muddrade kommunen stora delar av hamnen utanför service och gästbryggorna. Det blev betydligt bättre och i år har jag inte fått rapporter om grundkänningar. Peppar, peppar 😊. Arbetet ska fortsätta och målet är att hitta en plan för löpande underhåll/muddring.

Ny brygga vid rampen
Nu är nya, mer anpassade bryggan på plats. Uppskattad av rampanvändarna, och jag tycker att det blev riktigt bra! Vi tittar på att komplettera med någon form av gångbar bom i förlängningen av den fasta bryggan.

Helt ny B-brygga
Vi är hoppfulla om att kunna byta ut den mycket slitna B-bryggan under året.
Räkna med en arbetsinsats på vår extrainsatta jobbdag 28:e september.

Läcker glasveranda på klubbstugan
Det blir verkligen fint med den nya delen av klubbstugan. Nu har vi också fina möbler. Det återstår lite arbete, men sååå bra det blev. Bara att njuta!

Gästhamnen och rampen
Jag tror att det bli en bra gästsommar för oss . Rampen med nya bryggan bör också ge en bra intäkt till klubben. Måns Collner, som är ansvarig för dessa frågor, tar gärna emot hjälp med hamnvärdskap! Om han eller Krister Sjöberg ringer… säg bara: -”Yes, jag hjälper gärna till!”

Stor satsning på ungdomar och segling
Klubben gör nu sin största satsning på länge. Tillsammans med scouterna drar vi igång seglarutbildning för barn och ungdomar. Känns helt rätt för framtiden.
Som en del i den här framtidsinvesteringen kommer klubben att köpa in 2 st segelbåtar av typen M11. Till det två mindre motorbåtar som ska fungera som följe-/räddningsbåt respektive arbetsbåt i hamnen. Köpen genomförs när full finansiering är på plats. I skrivande stund ser segelbåtsköpet ut att kunna slutföras i absolut närtid.

Fiskefolket mobiliserar
Jag får bra vibbar från fiskekommittén om ökat engagemang och många bra idéer för framtiden. Det känns verkligen roligt om vi kan få igång den verksamhet ännu mer I KLUBBENS regi. Kanske kan vi nå samma framgång som grannarna i Hästholmen. Det finns stöd från hamnbolaget och många andra bidrag att hämta bara viljan och engagemanget finns hos våra fiskare. Kör hårt nu!!

Pirvägen = räddningsväg
Vägen ut på norra pirarmen ska INTE användas av bilar. Vi får inte blockera den om något händer med båtar eller bryggor. Vi har en servicebrygga. Nu har vi också lite ”bärhjälp” – två tuffa vagnar finns att låna i fiskestugan. Använd dom!

Ny valberedning
Ni som var på årsmötet minns kanske att vi inte lyckades välja en ny valberedning.
Målet är göra det på ett extra årsmöte 28:e september (vi kombinerar det med lite stärkande arbete på våra bryggor). Valberedning är alla klubbars viktigaste organ (ihop med styrelsen), så det är av största vikt att vi lyckas med detta. Jag ber dig fundera på namn och om du själv kan ställa upp. Tre personer ska vi ha så du kommer inte bli ensam utan vi pratar ”teamwork”.

Med denna lilla sammanfattning hoppas jag att du som medlem känner att vi i styrelsen och våra kommittéer gör vårt bästa för att klubben och båtlivet i Gränna ska fortsätta utvecklas positivt. Och du… klubben är VI. Utan dina insatser och bidrag kan vi stänga butiken! 😊

Jag önskar er alla en riktigt skön båtsommar!
Kanske ses vi redan vid kommande fisketävling eller på Grevskapsregattan!?

Skepp ohoj!
Stefan E