2017 var bra, 2018 blir bättre!

Den 25 januari så samlades vi i vår klubbstuga för att se tillbaks på hur året 2017 blev för vår båtklubb.

Det var styrelsen tillsammans med några från våra olika kommittéer.

Sammantaget gav våra kommittéer positiva summeringar av årets aktiviteter & det var härligt att notera hur man brinner för sina olika arbetsområden.

– Aktivetskommittén som med glädje försett oss med god mat & fika under våra sammankomster,

– Fiskekommittén som troget haft sina träffar och som jobbar hårt för att engagera ungdomar till att vara med & fiska.

– Seglingskommittén som haft ett trevligt arbete med alla arrangemang som sjösatts, oftast tillsammans med andra båtklubbar som t.ex. Allsvenskan, 11:ornas race & Grevskapsregattan.

– Krankommittén som styrt upp märkning av båtvagnar & fixat sjö-/torr-sättning med stor bravur trots vattenbristen.

– Bryggkommittén som roddat runt med bommar för att kunna flytta våra båtar efter hamnens djup.

– Gästhamnen som haft en utmanande säsong med att locka till sig båtar till en grund hamn och där Sjösättningsrampen kompenserat med ett bra tillskott i kassan.

Hamnbolaget tycker att vårt samarbete varit bra och att vi fått till en bra säsong för samtliga båtplats ägare. Dessutom har man lyckats få till kontrakt för nästan alla båtplatser.

Ekonomin i GBK blev avsevärt bättre under 2017 & en del av överskottet kommer att användas till att förbättra vår hamn och våra hus.

Vad vill vi se hända under 2018 & vad ska vi lägga pengar på?

Många förslag på förbättringar kom in från mötesdeltagarna, som t.ex.:
– Bättre fungerande Mastkran.
– Ombyggnad av Sjösättningrampens brygga. (vinkeln mot ramp)
– Ny båt i hamnen. (Buster har försvunnit)
– Ett ställe för att rensa fiskefångsten & gärna ett kök med frys.
– En webb-kamera som registrerar vädret att kolla innan man åker hemifrån.
– Nya sittvänliga stolar till klubbstugan.
– Nytt Grillgaller för grillen på verandan mellan stugorna.
– Inglasning av klubbstugeverandan.

Vill passa på att uppmuntra er alla att fortsätta att inkomma med förslag!

/Styrelsen

Ni är alla välkomna att närvara på vårt årsmöte som hålls i klubbstugan
den 18 mars, 2018 kl.16.00.