Dec 30 2017

Skriv ut detta Inlägg

Ordförande har ordet

Klubbvänner i GBK – här kommer en liten nyårshälsning.

Vill börja med att tack mina styrelsekamrater för ett trivsamt och konstruktivt arbete under det gångna året. Tänker också på våra olika kommittéer som gjort ett utmärkt jobb. Som jag skrev till er efter årsmötet i våras har ambitionen från styrelsen varit att förvalta och utveckla vår klubb på ett ”varsamt” sätt. Inga jätteplaner eller stora investeringar under året. Ändå har mycket hänt,och några saker jag minns lite extra:

– Det låga vattenståndet som ställde till det för oss i sjö och torrsättningen och delvis förstörde gästsäsongen har varit en tuff sak. Omflyttning av båtplatser, kranbilar och rampintäkterna gjorde att det ändå fungerade och gav rimliga intäkter. Många av er har gjort fina insatser här. Tack!

– Vårt deltagande som arrangörer i Allsvenskan i segling bidrog till succé för tävlingen. Det gav också ett ekonomisk överskott till klubben. Många av er gjorde även här värdefulla insatser, Tack!

( Bengt Hjalmarsson och Daniel Alm får medaljer 🙂 )

– Klubben har förbättrat ekonomin som nu är stabilare än på länge. Här vill jag uppmuntra till initiativ och förslag på ”investeringar” som gör vår klubb ännu trivsammare och bättre för oss medlemmar, Gränna hamn och båtlivet. Vänd er till styrelsen eller våra kommittéer!

– Våra arbetsdagar. Två på våren och en på hösten. Fantastiskt att det fungerar med ARBETSGLÄDJE och arbetsgemenskap istället för arbetsplikt. Trots det är jag inte helt nöjd. Det är ett ”järngäng” som jobbar hårt för klubben. Jag vill att ALLA medlemmar känner att man bör komma på minst en arbetsdag. Det handlar om några timmar på en hel säsong.

Summerat, ett bra år i klubben där vi hanterade utmaningarna på ett konstruktivt sätt. Stort tack till er alla som varit del av vår klubbgemenskap! Ett tack också till hamnbolaget för ett bra samarbete (en extra nyårsraket till Göran Lago!!)

Vi ser nu fram emot ett spännande nytt båtår . Den stora utmaningen blir djupen i hamnen. Gångna året har präglats av intensiva kontakter med kommunen för att hitta lösningar. Jag är försiktigt optimistisk om att vi ska få till bättre förutsättningar det här året. Mer om det på årsmötet 18 mars.

Skepp ohoj och ett riktigt gott nytt år till er alla!

//Stefan E , ordförande

Håkan (sekreterare), Måns (gästhamn och ramp), Börje (hamn & bryggor)

Stefan (ordförande), Bengt (ekonomi)

Permalänk till denna artikel: http://grannabatklubb.com/2017/12/8337/