»

Skriv ut detta Inlägg

Sammanfattning av arbetsdag

Arbetsdagen 22 april, 2017

Så kom den äntligen… dagen vi alla väntat på – självaste startskottet på säsongen! Ett trettiotal förväntansfulla klubbmedlemmar samlades i vår klubbstuga strax före kl. 09.00 för att få reda på vad som skulle göras. Peter Sandén & Nicholas Fokine gav oss en inblick i det otroliga arbetet de lagt ned tillsammans med Bengt Hjalmarson & Göran Lago på att flytta runt på våra båtar för att få till ett bra djupgående under dem. Planen presenterades med ritningar & mått hur allt skulle bli.

Vår Ordförande tittade upp från sin kaffekopp & såg ut över det vresiga Vättervattnet där vågorna ursinnigt slog upp över piren, ställde sedan upp och sa: ’Idag kan jag tyvärr inte vara med er därute nån längre tid… Vi kanske rentav skulle skjuta upp det här tills imorron?’… 🙂

Efter ett kort betänkande och uppmaningar att ’ta det lugnt därute’ släntrade vi oss slutligen ut på bryggorna för kunna att påbörja arbetet med att få till omflytten av båtplatser på E-bryggan genom att skifta plats på dess bommar.

E-bryggans inre/norra del har fått nya bryggstockar att montera bommarna i – Kanonbra!
(något som vi kommer att behöva göra på flera av våra bryggor & som kommer att vara ett återkommande inslag/säsong)

Trots de iskalla vindarna som rufsade till håret, vågstänket som gav oss fuktiga blickar & skvalpet i vår hamn så var alla på ett gott humör när troppen lommade in för lite 11-kaffe. Till det rykande goa kaffet fick vi dessutom lite mer detaljerad information om vad som pågår i hamnen av Hasse Lugn, Grenna Hamnbolag. Bl.a. om den planerade muddringen, städning/gräsklippning & det kommande arbete på grusplanen.

Under det återstående passet efter kaffet fram till ’lunch-mackan’ gav gänget allt och när klockan slog ett så var det tidigare virr-varret av bommar och folk ute på E och D bryggan i fullständig harmoni med de skisser som Peter & Nicholas presenterat, WOW!

Vi blir alltid lika imponerade varje arbetsdag – Samtliga som kommer hit är otroliga på att arbeta!
Det verkar inte spela någon större roll vilket jobb som ska göras eller vilket väder som råder – det blir gjort! Tusen tack alla ni som troget kommer på våra arbetsdagar!

Ett stort tack riktar vi också till Siw, Stickan & Sofia som såg till att blodsockret låg på rätt nivå (Köttbullemacka, korv, Julmust & gott till Kaffet – vilket party!)

Nedan följer lite bilder från arbetsdagen.

//Brygg-gänget!

Nästa Arbetsdag är den 20 maj, 2017.
Kl.09.00 ser vi till våra byggnader och kringområden. (Städning, målning o sånt)
”I Gränna Båtklubb råder ingen arbetsplikt – vi har en sådan härligt go’ arbetsgemenskap!!”

Välkomna!

Permalänk till denna artikel: http://grannabatklubb.com/2017/04/8083/