»

Skriv ut detta Inlägg

Sjösättningsdagar 2017

Sjösättningsdatum för våren är 23 & 29 april samt 6 maj

Då vattenståndet i Vättern är otroligt lågt så har vi problem med djupet i vissa områden av hamnbassängen för våra segelbåtar. Servicebryggan, sjösättningskran och inre delar av E-, D- bryggan är några av dessa.

Muddring kommer att ske på vissa områden, men inte före våra planerade sjösättningsdatum.

Vi försöker att lösa detta genom att göra följande:
Båtar som har ett djupgående på 1,5 meter och mindre kommer att kunna sjösättas som vanligt med vår egen kran. Detta sker vid samtliga sjösättningsdatum (kl. 08.00 – 12.00)

Båtar som går djupare än 1.5 meter kommer vi nog att sjösätta med hjälp av en inhyrd mobilkran. Tillsvidare är detta preliminärt, då vi avvaktar ett besked från Kommunen. Mobilkranen planeras i så fall till den 29 april (kl.08.00 – 16.00)

När det gäller servicebryggan kommer vi att behöva återkomma med en lösning för hur vi ska kunna masta båtar som går djupare än 1.2 meter.

De grunda områdena vid inre delar av E-, D- bryggan gör att vi högst troligt måste flytta om bland båtarna för att alla ska kunna ha en säker båtplats efter sjösättningen. Vi hoppas och tror att alla förstår nödvändigheten i denna omflyttning samt har förståelse för att vi vill att samtliga medlemmar i klubben får en bra säsong.

En mer detaljerad information om allt detta bör kunna finnas tillgänglig på arbetsdagen 22 april.

Håkan F & Ingvar I

Permalänk till denna artikel: http://grannabatklubb.com/2017/03/sjosattningsdagar-2017/