Ordförandes årsmötesblogg 2016

Klubbvänner

Välkomna på årsmöte nästa söndag.

Vi träffas som vanligt för att summera det gångna verksamhetsåret och gemensamt diskutera kommande säsong.

Ni har alla fått del av inbjudan med nyttig information inför mötet. Här kommer lite mer personliga tankar:

Jag kommer att lämna som ordförande. Efter 10 år är det hög tid att nya krafter tar över! Tio år med många förändringar i klubben och i hamnen.

• Hamnbolaget, vårt delägarskap och samarbete med HB

• En helt ny hamn

• En ny servicebrygga med latrinstation

• Klubbstuga i nytt skick

Kort sagt, det har hänt rätt mycket under de här åren, och jag tycker faktiskt att klubben mår alldeles utmärkt inför framtiden.

Inte bara jag lämnar styrelsen på söndag. Peter Johansson och Lasse Lindh ska också ersättas. Lasse vår kassör har bara varit med ett år men en helt ny jobbsituation gör att han måste fokusera på andra saker. Peter säljer båten, köper hus i Spanien och nu är det husbil som gäller…

En stilla vik i solnedgången byts mot en P-plats vid autobahn… Peter, hur tänkte du nu?

solnedgång ausfahrtställplats

Skämtåsido, två duktiga krigare tar nya vägar och andra ”vågade” kamrater kliver på.

Valberedningen har , som jag ser det, gjort ett bra jobb och hittat tre mycket dugliga personer att välja på årsmötet:

alm_bergström

jonathan

Daniel Alm, Bengt-Göran Bergström och Jonathan Larsson.

Alla tre är båtmänniskor, med bred kompetens i övrigt, och kommer helt säkert fungera fint i kommande styrelse. Det som är  nytt och kanske kan kännas lite ovant är att det inte finns någon utsedd ordförande.

Styrelsen får alltså utse en ”ordförande” inom teamet. Det finns ju vissa formalia som måste uppfyllas, t.ex. vilka tecknar föreningen, men annars ser jag ingen dramatik i detta.

Dock är det viktigt att vi som medlemmar ger den nya styrelsen (förutsatt att de väljs) lite arbetsro och möjlighet att hitta sina nya roller.

Vårarbetet rullar ju på som planerat och sjösättningsdagarna ligger redan på nätet.

Dessutom fungerar våra kommittéer på ett jättebra sätt, och samarbetet med hamnbolaget är mycket konstruktivt. Som jag sa till Göran Lago häromkvällen: -”När du är så där lugn blir jag också det!”

Det saknas absolut inte utmaningar, men det mesta är under kontroll, som jag ser det.

Vid årsmötet på söndag gör vi som brukligt. Först den formella delen, sedan lite gott fika och mer informellt snack.

Varmt välkomna!  //Stefan