Ordförandes blogg – juli 2015

Ordförandes sommarblogg

Tyristlöt , Norra Finnö , Sankt Annas skärgård , lördag 18 juli

Hallå klubbkamrater
Sommarblogg… sommar o sommar , just nu har vi regn och 10 m/s i byarna.
Men annars startade vi årets båtsemester med strålande sol på väg mot Visby och Almedalsveckan.
Fortsatte sedan till Fårö och Lauterhorns hamn. Fårö är verkligen exotiskt och vi kan varm rekommendera en ”långresa” med båten dit. Från Fårö 70 nm till Stockholm skärgård, men nu är vi på väg mot kanalen och hemåt mot vackra Gränna.

Fick rapport igår från Börje och Marianne Fritsell på västkusten (Bohus Malmön). Mycket båtar, och rätt blåsigt, men nu hade det varit ett par fina dagar.

Från norra Vättern fick jag bild på familjerna Axelsson, Fredriksson och Johansson som njöt i solen.

Från Gränna berättade Arne Fransson om rekordfiske. Med över ett halvt sekels perspektiv säger Arne:
”Har nog aldrig upplevt bättre fiske”. Härligt att höra att vårt kära innanhav verkar må bra. Läste lite rapporter i våras från Vätternvårdsförbundet som bekräftar den bilden. Verkligen glädjande.

1 augusti har vi klubbmästerskap i Rödingfiske. Alltid lika spännande att se vem som blir fiskekung den här gången. Regerande mästare är ju Henrik Svensson.  (F.ö. en väldigt jämn tävling förra året med tre man på delad andraplatspoäng)

Arne berättade också att det verkar funka bra med nya gästhamnen och han hade inte hört nåt om problem med grund i hamnen. Skönt!

Peter Johansson, vår gästhamnansvarige, berättade att gästbåtssäsongen började väldigt trögt, men att det nu tagit sig bra. Förhoppningsvis sprider det sig att det numera är tryggt och trevligt att gästa Gränna hamn.

I augusti blir det mycket segel i hamnen.
– 5 augusti gästar Vättern kors&tvärs
– 7-9 augusti tävlar ”elvorna”
– 15 augusti har vi vår egen Grevskapsregatta med räkfrossa.

Till samtliga dessa är ni alla välkomna! Seglarmiddagar 5 aug och 8 aug. Prel på hamnkrogen. Räkfrossan har vi i klubbstugan.

Till hösten ska vi också börja planeringen av vårt jubileumsår 2016 (klubben fyller 40 år)

Med förhoppning om en fortsatt skön sommar!
Skepp ohoj
Stefan E med besättning på MS ”Stella Nimbus”