Inbjudan till Visingsö Runt m.m

Evenemang för Båtfolk och Landkrabbor den 8:e augusti

Svedåns hamn, Baskarp

Lördagen den 8 augusti slår Sveduddens Båtklubb (SBK) ett slag för båtlivet i Vättern för både landkrabbor och båtfolk.

Vi arrangerar då den traditionella kappseglingen Visingsö Runt

Se inbjudan och mer information här

För motorbåtsfolk anordnar vi samtidigt en ”motorbåts-tipspromenad”, med kluriga frågor och fina priser, också runt Visingsö. Individuell start tidigast kl. 11 och avslut senaste kl. 16.

För den som gillar tipspromenader, men helst håller sig på land, finns det möjlighet att gå en tipspromenad i hamnområdet kl. 11-14. Det kommer att finnas både vuxen- och barnfrågor. Avsluta med fika vid vår fina kiosk!

För ”bryggseglare” (och andra seglingsintresserade), som inte är på väg runt ön, anordnar vi ett mästerskap i RC-segling (alltså med radiokontrollerade segelbåtar). Det kommer att bli ”pröva på” samt Match-racingtävling i hamnområdet kl. 11-16 med den populära RC-segelklassen Dragonforce 65. Se ex.vis  http://dragonforce65.se  och www.youtube.com/watch?v=J7YlJF_5iGg

För att stimulera seglings-/båtintresset har SBK beslutat att den klubb (SBK oräknad) som har flest deltagande båtar i Visingsö runt-seglingen plus motorbåts-tipspromenaden Visingsö runt, vinner en komplett utrustad Dragonforce 65!

På kvällen den 8/8 anordnas en kräftskiva i hamnen i Baskarp. För 200 kr får man kräftor, paj, bröd, sallad samt måltidsdryck och kaffe m. kaka. Menyn med kräftor utbytta mot grillade kycklingklubbor kostar 100 kr. Ytterligare dryck finns att köpa. Efter (och under) kräftskivan blir det musik och möjlighet till dans.

Till kräftskivan krävs föranmälan senast söndagen den 2/8. Anmäl er till Ann-Christine Honkala. tel 070 376 30 75 eller e-post a.c.honkala@gmail.com

Till seglingen Visingsö Runt anmäler man sig till Bengt Hermansson, tel. 070 9697515 eller e.post: verann@telia.com. Det går också att anmäla sig på seglingsdagens morgon, fram till rorsmansmötet kl. 09.00. (Men då är det för sent att anmäla sig till kräftskivan!)

Till RC-seglingen, motorbåts-tipspromenaden eller tipspromenaden på land krävs ingen föranmälan.

Seglings- och Festkommittéerna i Sveduddens Båtklubb