»

Maj 14 2015

Skriv ut detta Inlägg

Ordförandes blogg – maj 2015

Solen är med oss på våra arbetsdagar vilket var extra bra i helgen när målning stod på programmet.

Det var som vanligt full fart i alla hörn.20150509_111446
– Slutfix av bryggor och bommar
– Målning av våra stugor
– Storstädning i fiskestugan
– Nya blommor på altanen
– Städning av gästdusch o toa
– Gräsröj
– Lodning i gästhamnen
– Tvätt av alla trallar

Trots att vi inte var så många på den här arbetsdagen blev det väldigt mycket gjort. Bra förberett av våra kommittér. Köttabullermackorna som Kicki och gänget fixade var klart uppskattade. När det gäller våra tre arbetsdagar tycker jag att du som är medlem ska vara med på minst en varje säsong !

Det är en kärntrupp som ställer upp väldigt fint men det är väldigt många som aldrig är på plats och hjälper till. Jag ser ju hur flera av er drar nytta av våra gemensamma faciliteter som klubbstugan, lyft och mastkranar, uppställningsytor osv, men inte bidrar alls till att vi kan hålla sakerna i bra skick och ha låga kostnader. Här vill jag se en skärpning och uppryckning. Målet är att vi ska kunna fortsätta ha en klubb utan arbetsplikt.

Sammanfattningsvis:  Det funkar bra med våra arbetsdagar, men jag vill att fler är med och delar på jobbet, och på arbetsgemenskapen 🙂

Vi har fått en ny brygga i förlängningen av E-bryggan. Det ser väldigt bra ut och snart har vi även el och vatten uppe på nya bryggan. Ett litet bekymmer är fortsatt hur vi får rätt djup i gästhamndelen, men diskussionerna med kommunen är i full gång och jag är försiktigt optimistisk om att vi har en lösning som är okej innan säsongen kör igång för fullt.

På tal om gästhamnen så hade Peter Johansson genomgång med sommarens gästhamnsvärdar nu i torsdags. Bra jobb av det gänget är att vänta. Dock saknas värdar till veckorna 29-32. Här har du som inte varit så aktiv ännu på våra arbetsdagar en bra chans att hjälpa till! Gästhamnintäkterna är, efter medlemsavgifterna, vår viktigaste inkomstkälla.

Jonathan Larsson och Lasse Lindh gör ett kanonjobb när det gäller att utveckla information och medlemsregister. Jonathan föreslår att alla medlemmar automatiskt ansluts till vårt system med påminnelsemail: Nytt inlägg från Gränna båtklubb – en jättebra ide´ som vi nu genomför.

En sista påminnelse inför kommande helg: På lördag ska alla båtar vara borta från våra parkeringar.
Dessutom allt som du använt för att fixa och skydda båten.

20150124_121610

Kort sagt ska vi lämna vinteruppställningarna med stil. På många ställen betalar man stora pengar för uppställning. Vi står gratis. Det förpliktigar!

Slutligen: Jag är väldigt stolt över vår klubb och vår fina hamn. Låt oss tillsammans fortsätta utveckla vår verksamhet!

Med önskan om en riktigt fin båtsäsong!!

Skepp ohoj

20150509_111533 20150509_102534 20150509_102507

Permalänk till denna artikel: http://grannabatklubb.com/2015/05/ordforandes-blogg-maj-2015/

1. stefan Erixson

Hallå klubbvänner

Intressant inlägg från Kicki o Peter. Kul om fler tycker till !! Viktigt att vi kan diskutera hur vi ser på framtiden.

//Stefan E

2. Peter Lundberg

Vi vill gärna kommentera ovanstående inlägg från vår ordförande.
    Övriga båtplatsinnehavare skall inte utnyttja ”kärntruppen”, så som görs idag,
    då kan den tröttna/eller helt försvinna.
    Vi anser att det skall införas arbetsplikt, eller en avgift på 500:-/800:-, för de som ej arbetar.
    Arbetsplikt skall vara 1 dag/säsong, eller 1 veckas hamnvärd.
    Liknande upplägg finns i andra klubbar och gemenskapen och trevnaden blir inte mindre, snarare tvärtom.

Kicki & Peter Lundberg