Ordförandes påskblogg 2015-04-03

Har man båt är våren roligare än hösten.

Nu är det påsk och våren är i luften. Härligt!IMG_2980

Kanske vet ni att påsken inträffar första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen?? I GBK säger vi… Årsmöte, sen kommer påsken och så är vi igång.

Årsmötet 22 mars gick planenligt. Ca 30 medlemmar var på plats så stugan var full. Vi tackade av Tove som varit ekonomi/medlems ansvarig  i tre år. Tack Tove för ett jättefint jobb. Jag tycker Tove är ett bra exempel på att man kan komma in och göra en insats några år, men att man inte behöver känna att uppdragen är på ”livstid”!

LLHNy ledamot i styrelsen efter Tove blir Lars-Erik Lindh   (foto till vänster).

Roland, vår klippa på webben, kommer också att lämna över till nya krafter. Jonathan Larsson (foto nedan) och Roland jobbar parallellt under det här året, sedan tar Jonathan över huvudansvaret själv. Roland, dina insatser för klubben kan inte överskattas. Jättetack!! Välkomna i gänget Lars-Erik och Jonathan!

wm_jonathan

Mer från årsmötet i Birgits protokoll & verksamhetsberättelse samt i Uffes inlägg.

Vad händer nu i april?
På söndag 12 april samlas nya styrelsen och alla ”kommittéchefer” för ett litet arbetsmöte och planering inför kommande säsong.

18 april är årets första arbetsdag och då har vi mycket att fixa och jobba med. Ingvar och Håkan i bryggteamet har ju redan börjat ladda för en bra arbetsdag. Nicholas har säkert jobb i och runt stugorna också. Så varmt välkomna till första ”klubbträffen”!

Men redan i veckan före arbetsdagen (v16) kommer vår nya brygga. ( Hur det går med förlängningen av D bryggan får vi väl se 🙂 )  E-bryggan förlängs ut mot fyren och vi kommer också få nya bommar till den! Det som är mindre bra är att vi förmodligen inte får muddrat vid kranen och gästhamnsdelen nu i vår. Vi (GBK och hamnbolaget) för fortsatta diskussioner med kommunen för att, trots det, hitta bra lösningar.

Jag vill också presentera årets stugvärdar: Kicki och Peter Lundberg  (foto nedan).Kicki Peter

Jag är glad för att de lovat ha ett extra öga på stugorna. De kommer också att ha ansvar för uthyrningen av klubbstugan.

Jag tror att vi kommer få en riktigt fin säsong i hamnen och i klubben. Lite nya krafter har kommit in med ny energi och samarbetet med hamnbolaget känns väldigt konstruktivt. Som jag sagt många gånger:  Vår klubb är våra medlemmar, så din insats och inställning är viktig!

Glad påsk kamrater!
Skepp ohoj