Brev från Veteranbåtsföreningen

VBHuvud

Till båtklubbar och segelsällskap                                           Februari 2015

Seglarvänner,

Här kommer en hälsning + en info-fil om vår verksamhet + en förfrågan från styrelsen för Veteranbåtsföreningen.

Kort bakgrund: Föreningen stiftades 1973 på initiativ av SSF, SXK och SBU, men har från start arbetat helt självständigt. Vårt formella namn, Museiföreningen Sveriges Fritidsbåtar, speglar bara en del av vår verksamhet. Därför kallar vi oss numera för Veteranbåtsföreningen.

I den bifogade filen kan du läsa allt om vad vi gör. Du kommer att upptäcka att vi är väldigt aktiva, att vi agerar på bred front, och att vi gör en hel del nytta. Vår uppgift är att bevara det svenska båtarvet, och vi gör det under mottot värna, vårda, visa.

Veteranbåtsföreningen har 2 200 medlemmar och växer. Vi arbetar nu med målsättningen att på några års sikt fördubbla den siffran. Vi ser detta som viktigt och fullt möjligt – men bara om vi lyckas sprida vårt budskap. Därför vill vi gärna nå ut till båtfolket i landets klubbar och segelsällskap.

Vi är övertygade om att väldigt många sympatiserar med vår ambition att bevara och framhäva det svenska båtarvet. Och faktum är att också de tidiga plastbåtarna nu faller inom ramen för ”veteranbåtar” (vilket gör att vi i allt högre grad kommer att uppmärksamma pionjärerna i plast i vår tidning Veteranbåten). Om allt detta kan du läsa i den bifogade filen.

Vi vill betona att Veteranbåtsföreningen är allt igenom ideell. Vår ambition att växa är inget självändamål; bara med fler medlemmar kan vi göra ännu mer nytta. Genom att informera om vår verksamhet – och visa att vi existerar, vilket långt ifrån alla vet! – kan vi vinna också era medlemmars sympati och intresse för Sveriges rika båtarv.

Med det stödet stärks Veteranbåtsföreningen i arbetet med att värna, vårda, visa våra åldrande klenoder. Medlemskap kostar bara 250 kr/år, då ingår fem nr av vår fina tidning Veteranbåten.

Med vänlig hälsning,

Bengt Jörnstedt / i styrelsen för Veteranbåtsföreningen/MSF bengt@segling.nakterhuset.se

Pierre Dunbar, ordförande pierre@dunbar.se
Olle Neckman, vice ordf. olle@neckman.se