Ordförandes blogg 2015-01-25

God fortsättning klubbkamrater !

Lite av varje kan jag kanske kalla detta inlägg:

Hårda vindar

Vintern har så här långt varit rätt snäll mot våra båtar och hamnen. Visst var Egon kraftfull och som vanligt fick några av oss se sina ”båtskydd” övermannas av naturen. Kanske ska vi passa på att byta erfarenheter kring båtinslagning på höstarbetsdagen inför nästa vinter?

20150124_121610

20150124_121410

Vi mätte över 30 m/s i byarna vilket nog är i nivå med Gudrun. Snudd på orkan alltså. Trots det klarade sig bryggor och bommar nästa oskadda. Imponerande! Tror att Bosse i sin himmel ger oss godkänt.

Nu under vecka 5 finns det el i stolparna för batteriladdning.

20150124_121242
De första gästerna i hamnen har redan anlänt och verkar trivas.

Årsmötet och ny styrelse

Söndag 22 mars är det sedvanligt årsmöte. I julbloggen skrev jag att vi skulle välja ny regering i landet och ny styrelse i klubben. Nu får vi koncentrera oss på klubben.

Vår kassör, Tove, har aviserat att hon lämnar styrelsen. Valberedningen med Håkan Fredriksson i spetsen tar gärna emot tips på hennes efterträdare. Är du eller någon du känner sugen på att hjälpa till mer aktivt i klubbarbetet, meddela Håkan. Klubban är VI!!

Göta kanal

--Tq4tcbI8navMCvh8Ib
Foto: Göta Kanalbolag

Många av oss lämnar då och då Vättern för några sommarveckor på havet.

Nästan alltid är det kanalen som är transportleden. Till kommande säsong har kanalbolaget aviserat kraftiga prishöjningar (30-50%) vilket fått många kanalfarare runt sjön att protestera högljutt.

Många gör detta enskilt som privatpersoner, men nu pågår också ett arbete att samla Vätterklubbarna till en gemensam protest mot dessa försämringar.

Jag har, som ordförande, lämnat klartecken till Hans Mörk, ordförande i JSS, att GBK står bakom denna markering.

Vi lägger ut brevet på vår hemsida så snart den gått till VD Anders Donlau på kanalbolaget.

11:Metre One Design

images

Klubbens arbete med sommarens stora regatta, Öppet SM för ”Elvor” , fortgår.

Arbetsgruppen med Björn Sterner, Lasse Lind, Tobbe Såthén, Bengt Hjalmarsson, Peter Boestad och undertecknad har träffats ett par gånger och planen att genomföra genrepet för EM 2016 ligger fast. 7-9 augusti är aktuella datum för årets tävling.

Det var allt för nu…

Men kände ni som jag idag när klockan var 16.30 och ljuset över sjön starkt och löftesrikt… det blir vår i år också ?!

Skepp ohoj

Stefan E