»

Ordförandes Tomteblogg 2014

Bästa klubbvänner

image005 kopia

Om förra säsongen var en av de mest intensiva i klubbens historia så har 2014 varit lite mer av ett ”normalår”, ja nästan i alla fall…

Året startade som vanligt efter årsmötet i mars med två vårarbetsdagar.

140

Första arbetsdagen var 12 april med väldigt mycket bryggjobb. Bland annat flyttade vi om bommarna för att klara målet att ingen ska ”hitta” några grund. Det har i stort fungerat bra.

image005 kopia

Tack Ingvar och Håkan i hamnkommitteen för era insatser under året.

20140426_092911

I maj var det dags föra andra arbetsdagen. Nu skulle vi bygga nya servicebryggan.

20140430_080302

Ett exempel på samarbetet med hamnbolaget. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på hur en liten klubb som vår kan uträtta storverk!! Det blev bara så fantastiskt fint.

Foto: Ulf Axelsson

Tack till alla er som gjorde det möjligt!!

Ulf6  Foto: Ulf Axelsson

Ulf9

Vårarbetet följdes av en riktigt fin båtsommar.

cropped-Polkasegel-DSCF2789.jpg

Extra roligt att vi fick rekordmånga båtgäster.

Hamnvärd: Bertil bokar in gästbåt från Lanskrona. Foto: R Larzén

Gästhamnschefen Peter Johansson rapporterade upp till 50 båtar toppveckorna.

Rekordintäkter till klubben. Tack till dig Peter, Rökeriet och alla hamnvärdar.

Peter Johansson, Gästhamnsansvarig

Säsongen 2015 ska bli ännu bättre för våra gäster… eller hur?

image005 kopia

Årets Rödingfisketävling avgjordes under sedvanliga förhållanden.

Röding

Vinnare i år blev Henrik Svensson, grattis!

2:a blev Kent Björk

3:a Jocke Hultberg

image005 kopia

Grevskapsregattan blev en fin tävling även i år.

Foto: Ulf Axelsson

Årets vinnare blev Jan Ågren Domsands Båtsällskap, Grattis!

2:a blev Kent Persson Hjo Segelsällskap

3:a Niklas Larsson Domsands Båtsällskap

Tack Peter och Björn för ett bra arrangemang.

image005 kopia

Säsongen avslutas ”som vanligt” med en arbetsdag på förmiddagen, följd av klubbdag på eftermiddagen den 11 oktober. Riktigt bra uppslutning och många kloka synpunkter.

Bengt Ottosson och Hasse Lugn från hamnbolaget var på plats för att informera och svara på frågor.

image005 kopia

Året avslutas med två trevliga klubbaktiviteter.

Hasse och Agneta Palmberg tog med oss ut på de stora haven.

Foto: Hasse o Agneta Palmberg

image005 kopia

Tomtenisse Erixson och Nissorna Ann-Kathrin, Annelie och Kicki i aktivitetskommittén bjöd på julglögg i klubbstugan andra advent, (snart traditionsenligt?).

DSCN280320141207_16001520141207_161640

image005 kopia

Styrelsen har träffats ca 10 ggr under året och jag tycker styrelsearbetet har fungerat bra.

Med undantag för sorgen, saknaden och tomrummet efter ett par av våra verkliga profiler, Bosse Törnkvist och Janne Fransson känner jag mig nöjd med den gånga säsongen.

DSCN4237 cb4511bdec4267d4f07c06907b89fec9.Juldekorationer2DSCN4271

Stort tack till våra duktiga kommittéer. Stort tack Göran Lago för ditt fina arbete, alltid positiv och proffsig. Roligt också att kunna konstatera att samarbetet med nya styrelsen i hamnbolaget fungerar väldigt bra.

220-stefan_tell_collectum_julgranskula_5

Inför kommande vår och sommar tror jag att just det nära och konstruktiva samarbetet med hamnbolaget blir nyckeln till att göra Gränna till Vätterns finaste hamn. För oss båtägare, för gästbåtar och för stadens övriga besökare.

20140914_094709

Vad händer mer? Vi har planerat årsmötet till 22 mars. Då väljer vi klubbfunktionärer och regering.

klubba-1

På vårarbetsdagarna ska vi komplettera servicebryggan med latrintömningsstation. Jag hoppas att gästhamndelen blir muddrad till ”rätt” djup. Vi har troligen en ny bryggdel i förlängningen av E-bryggan.

pepparkakor20kopia_20682517

I augusti hoppas klubben kunna arrangera ett öppet ”Nordiskt” mästerskap i segling. Klassmästerskap för 11-båtar. En arbetsgrupp under ledning av Björn Sterner är i full gång med planeringen. Ska bli kul att sätta Gränna på seglarkartan. En konsekvens av detta är att klubben kommer att återinträda som medlem i Svenska seglarförbundet.

undanvind

Jag berättar mer om detta och mycket annat på årsmötet i mars. Missa inte det!

Peter, Stefan

Till er alla från oss i styrelsen

En Riktigt god jul

christmas-bells-4