Bo Törnkvist

En av klubbens allra största profiler har lämnat oss.

Jag var på resa i Japan när jag fick beskedet. Hade just visat en bild från sjösättningen i våras för ett par reskamrater. En bild med Bosse i förgrunden (var annars?). Jag blev inte förvånad när Siws mess kom, jag blev bara såå ledsen.

Bosse var ordförande i klubben när jag kom in i styrelsen och hans betydelse för klubbens utveckling kan inte överdrivas. Hans kombination av intellektuell klokskap och unika förmåga att lösa praktiska problem skapade en känsla av att ”allt är möjligt”.

För mig personligen har Bosse betytt att jag som ordförande vågat ”ta ut svängarna” när vi diskuterat klubbens och hamnens framtid. Hans erfarenhet av sjöliv, av ledningsfrågor, projektplanering och som sagt, unika praktiska handlag har alltid funnits där för oss i klubben och han har delat med sig generöst. Inte dominerande eller mästrande utan bara tryggt och kraftfullt.

Det har varit lätt och roligt att vara en del i Bosses team. Ni vet alla att Bosse inte varit ensam om att ta klubben dit vi är idag, men utan honom hade det sett annorlunda ut!

Som vän och glädjespridare, tillsammans med sin älskade Siw, var det också ett bidrag till stämning och gemenskap. De fester där Bosse och Siw inte lämnade dansgolvet bland de sista är lätträknade.

Bosse lämnar oss i den allra största saknad. Som profil i klubben, styrelsen och för mig personligen.

Våra tankar går till Siw och familjen.

Gränna Båtklubb

Stefan och styrelsen