»

Skriv ut detta Inlägg

Ordförandes blogg juni 2014

Båtväder!

Idag är det magisk sommarkänsla i vårt vackra grevskap. På firman sålde vi motorvärmare och vinterhjul idag… vad ska de med dem till?

Foto: Bengt

Foto: Bengt Ottosson

Det har hänt mycket i hamnen och i klubben de senaste veckorna:

• Vi har invigt nya servicebryggan

• Gästhamnen har fått nya bojar

• E-bryggan har fått nya, stora bommar

• Mastkranen är nymålad

• Våra stugor är (delvis) nymålade

• Soffor och bänkar längs kajen

• Vackra tavlor som berättar om hamnen och grevskapet

Foto: Annelie Axelsson

Foto: Bengt

Foto: Bengt Ottosson

Dessutom har vi, tillsammans med hamnbolaget, fått en bra uppgörelse med kommunen kring muddring och ytterligare 60 bryggmeter. Exakt när detta kommer ske kan jag inte säga, men allra senast till nästa säsong.

Foto: Ulf Axelsson

Jag vill också passa på att ge våra kommittéer en eloge för fint engagemang. Vi har ju pratat rätt mycket om hur avgörande det är med ett aktivt arbete i våra arbetsgrupper.

• Kranteamet funkar bra, båtar kommer upp och ner på ett säkert sätt.

• Bryggteamet med Håkan Frylén och Ingvar Isacsson tar ett stort ansvar.

• Aktivitets/festgruppen med Kicki, Annelie och Ann-Katrin.

• Stugkommittén med Nicholas i spetsen har full koll på våra ”kåkar”.

• Seglingskommittén med Björn och Bengt är aktiva och planerar för både tävlingar och seglarskolor.

Foto: Ulf Axelsson

Det hurrades extra för våra bryggpojkar, Nicholas Fokine, Peter Sanden, ??, Börje Fritzell. Foto: Ulf Axelsson

Det hurrades extra för våra bryggpojkar: Nicholas Fokine, Peter Sanden, Bengt Ottosson (Visingsö) och Börje Fritzell. Foto: Ulf Axelsson

Tack alla som bidragit under våren till en ännu finare hamn och en finfin klubb. Många av er göra fantastiska insatser! Ska jag önska något är att fler kommer till våra arbetsdagar. Och då menar jag inte att vi behöver vara fler i antal, utan att du som ALDRIG ställer upp tänker till och funderar på om du bara ska njuta frukterna av ANDRAS arbete eller är sugen på att själv vara en del i arbets- och klubbgemenskapen. Vi är så många medlemmar att det räcker med EN arbetsdag var.

Önskar er alla en riktigt skön båtsommar!!
Skepp ohoj! Stefan

Permalänk till denna artikel: http://grannabatklubb.com/2014/06/ordforandes-blogg-juni-2014/

1 kommentar

1. göran lago

Bara att gratulera till allt !
    Det behövs en ledare som Stefan till allt detta,
    Hoppas att jag får info om hur det går med den ev. förlängada D-bryggan.
    Just nu, är allt uthyrt även om man kan uppfatta att det är många platser som inte finns båtar på.
    Det brukar fyllas på till Midsommar
    Har varit ner idag och kollat över läget, allt är under kontroll.
    Finns lite ryckte om att vissa båtar är till salu ev någon såld
    Skulle var mycket tacksam om jag fick den infon om vad som händer. Såld o.s.v.

M.v.h. Göran Lago via Hamnbolaget