Ordförandes vårblogg 2014-03-22

Foto: Roland Larzén

Del 1, Gränna

Årsmötet och kommande båtsommar

Dags igen för lite information och tankar från ”Herr ordförande”

Årsmötet

Kul att så många kom, trots att många ”trotjänare” inte var på plats den här gången. Flera nya medlemmar var på plats. Trevligt! Några nyinflyttade med många år på sjön i bagaget, några som är helt nya sjömän. Välkomna till klubben!

Foto: Roland Larzén

En ny styrelse valdes

Jag fortsätter som ordförande, Birgit Lindbom, Per Rendahl, Tove Fransson och Peter meeting_wallpaperJohansson är de övriga. Till suppleanter valdes Peter Samuelsson och Göran Nylén. Både Peter och Göran är nya i styrelsejobbet. Välkomna!

Tobbe Såthén, vår ständige och superduktiga, sekreterare lämnar oss efter många år i styrelsejobbet. Tack Tobbe för ett otroligt fint jobb! Klubben hade inte varit där vi är utan dig!!torbjorn-s

På tal om Tobbe, han lägger snart ut hela protokollet från årsmötet.

VI summerade ekonomin på mötet och vi har ett stabilt läge. Dock inga jättepengar i kassan så det här året finns det inte utrymme för några stora satsningar.

Nicholas och Georg berättade vad vi ska göra för att stugan ska bli helt klar. Lite jobb både ute och inne väntar på arbetsdagarna. Den första redan 12 april.

Jag summerade säsongen 2013. Ett år av mycket intensivt arbete. Klubbhuset och nya hamnen krävde massor av arbete. Men vi kan vara riktigt stolta över resultatet. Dock återstår lite jobb innan allt är plats. I del 2 av min vårblogg återkommer jag till det.

Håkan Norén från Grenna Hamnbolag var på plats för att informera och svara på frågor. Jag cropped-DSCN4094.jpguppskattar verkligen det goda samarbetet med hamnbolaget, även om vi ibland har rätt intensiva diskussioner om inriktning och fördelning av pengar etc. Men jag är övertygad om att samarbetet och att vi är delägare i hamnbolaget kommer visa sig vara väldigt bra för klubben och oss båtägare framöver. Första större samarbetsprojektet, efter hamnen, blir en ny servicebrygga med latrinstation. Jag är optimistiskt om att den kommer på plats under året, kanske redan i vår.

Kommittéarbetet är nyckeln till energi i vår klubb! Nästan lika lätt att säga som det är svårt att stava till kommitté 🙂 . Dubbla utombordare Vi satsar på följande arbetssätt: Varje kommitté har TVÅ personer som blir lite av motorer.  Dessa knyter andra till sig, mer eller mindre permanent. Till det har vi alla övriga som hoppar in och gör jobbinsatser då och då.

Om WebbRoland får till tekniken kan man då anmäla sig till en ”jobbpool”. Han återkommer på hemsidan med hur detta kommer att funka.

Kan låta:

• Stefan Erixson Mellangatan i Gränna, kontakt uppgifter (e-post/mobil).
  • Har en grästrimmer som jag gärna tar med mig.
  • Dessutom en svärson som är dykare.
  • Kan fixa skylift.
  • Bra på glada tillrop!!

Jag tror att detta kan ge oss lite ny energi i klubbjobbet. Vad tror du??

Jag summerar ett årsmöte i konstruktiv och positiv anda. Tacka till alla er som kom och bidrog till det!

Resväska

Nu måste jag packa klart för en liten tur västerut… Vartåt? Om tekniken är med så får du veta det i veckan.

Skepp ohoj så länge!

Stefan E