Ordförandes blogg 2013-10-14

Vision 2016!

I lördags hade vi en riktigt fin dag i hamnen. På förmiddagen var det hantverk som gällde.

Foto: Ulf Axelsson

Vi städade fiskestugan, kranstugan och slog gräset runt klubbstugan. Bommarna på stenpiren plockades ur sjön och vattenledningarna på bryggorna vintersäkrades.

Foto: Ulf Axelsson

Allt i ett magisk vackert brittsommarväder. Bra uppslutning så arbetstempot blev lagom lördagslojt.

Sedan avnjöts en höstig köttgryta som avslutning. Men lunchen var också starten på några timmars information och diskussion. Ett öppet medlemsmöte i syfte att rikta tankarna framåt.

Hur ser vår klubb ut 2016, när vi firar 40 år?  Lite ovant att öppna upp frågor och inte hitta alla svar direkt. Vi är ju så himla lösningssugna!

Klubbdag1 20131012
Foto: Ulf Axelsson

Vi som sitter i styrelsen fick mycket ”input” att ta tag i, och det var verkligen härligt att uppleva engagemanget. Bra diskussioner helt enkelt !

En av dom saker jag själv fastnade för var att vi nog ska börja i kommitterna. Vi i styrelsen bör helt enkelt vara tydligare , mer intresserade och stödjande kring vad som händer i våra ”arbetsgrupper”.

Just nu har vi 4 kommitter: Fiske,Stugan ,Segling och övriga Aktiviter.

Intressant diskussion var också om vi ska ha någons slags arbetsplikt, eller differentierad medlemsavgift beroende på om man är sugen på att hjälpa till med klubb/hamn- jobb eller inte. En ganska vanlig modell i många andra klubbar. Kanske läge för vår första medlemsomröstning på hemsidan?

Foto: Ulf Axelsson

Kul också med flera initiativ när det gäller vinteraktiviteter, och jättespännande med Björns mål att göra Gränna till ett nytt Sandhamn.

Ta del av Leas sammanfattning och fundera på och tyck till om vad klubben ska vara för dig, och kanske också vad du kan vara för klubben.

Härliga hösthälsningar
Stefan E