Lokala Utvecklingsgruppen (kommunen/Gränna Båtklubb)

Lokala Utvecklingsgruppen hade möte i vår klubbstuga i onsdags(28/8) kväll

Alla tyckte vi fått en fin stuga och var imponerade över det fantastiska läget som den har. I onsdags var det dessutom kanonfint väder och en fin solnedgång.
Som ni känner till så ska området mellan parkeringen och kajkanten göras i ordning till ett gångstråk för att förbättra kommunikationen mellan södra och norra piren. Man skall kunna gå där utan att påkörd av bilar. Har tidigare skrivit mingelområde. Vi  ser nu efter sommaren och alla besök i gästhamnen att det kommer bli ett fantastiskt lyft för hamnen.

Mwllanområdet vid parkeringen

Följande blev klarlagt
  • Asfalteringen utmed kajen har Tekniska kontoret betalat
  • Vi har kvar 100.000 kronor att utföra åtgärder för
  • Anbud har inkommit(och kommer antagas) på att bygga ett cirka 70 m långt plank – se bifogad skiss 2013-07-04 – i olika höjder mellan 1 m och 1,6 m. Planket byggs i sektioner om 5 m och kommer målas med järnvitriol så det blir grått och fint. Delar kommer vara med endast en träram med armeringsmatta i och där skall lanteras vildvin. Detta kostar 93.500.
  • Det kommer monteras upp 4 st skyltar med Grännamotiv. Håkan Jorikson väljer ut bilder.
  • Det skall betalas även någon/några lyktstolpar, förberedelsen för avloppstömningen samt något mer litet. Pengarna kommer därför inte att räcka, men arbeten kommer utföras och tilläggsanslag kommer sökas.
  • Åtgärderna kräver bygglov och arbeten påbörjas så snart bygglovet är klart. Lena Claésson ordnar bygglovet.
  • Det blir ingen stuga i första skedet, utan planket börjar vid kranstugan och går utmed dagens räcke norrut. Det kommer även bli en öppningsbar plankbit söder om kranstugan för att förhindra permanent rundkörning.
  • Pengar till soffor och papperskorgar finns i dagsläget inte, men där måste det göras en insats på något sätt. Även på norra piren bör det finnas soffor och papperskorgar.
Fortsatta sommarhälsningar/Georg

Ett svar till “Lokala Utvecklingsgruppen (kommunen/Gränna Båtklubb)”

1. Ytterligare ett dumt förslag från Lokala utvecklingsgruppen, betala 93500 för att skymma bort en jättevacker utsikt, Skäms dom för vår hamn??????
    Låt bli att bygga planket så finns pengar till soffor och pappers korgar!!!!