Ordförandes blogg 2013-07-14

14 juli 2013 Vaxholm

Kära klubbvänner

Pratade med Bertil Persson i telefon nyss. Bertil har varit hamnvärd den gånga veckan.

• Hur är läget i Gränna, frågade jag.

• Bra och dåligt, sa han.

Dåligt är att det varit en riktigt blåsig onsdag, med lite skador i hamnen. Bra är att det är mycket folk i Gränna och i gästhamnen.

Hamnvärd Bertil bokar in gästbåt från Landskrona. Foto: R Larzén

Det blåste från norr, som jag förstod, och det var platserna på stenpiren som var utsatta. Bertil fick själv skador på sin båt. Trist, men han var full av beröm över hur Håkan i hamnbolaget agerade när det ”stormade”. Bertil, som ibland kan vara lite kritisk.. 😛  var också helnöjd med hur gästhamnen funkar. Kan inte nog berömma Bosse och Börje för fina insatser.

Dessutom ett extra tack till Peter Johansson som, trots tveksamheter, organiserat gästverksamheten även i år. Vet att Peter har planer för ytterligare förbättringar. Vätterns bästa gästhamn ska vi ha eller…? Peter hade för övrigt gästhamnsguiden på besök i veckan, så nu finns vi uppdaterade där.

Foto: R Larzén

Kanske läste ni att hamnbolaget/GBK fått okej att bygga en servicebrygga. Känns fint att vi nu har saken i egna händer och kan börja jaga finansiering. Servicebrygga med mastkran och på sikt också toatömning.

Senast skrev jag om hur vi är på väg att förverkliga stora delar av vision 2013. Klubben fyller 40 år 2016, så kanske läge för vision 2016. Vart vill vi med klubben och vår verksamhet?

Foto: R Larzén

Styrelsen har beslutat att bjuda in till en klubbdag med kvällsfest i nya klubbstugan. Boka in lördag 21 september. Då vill vi ha en diskussion kring vad ni medlemmar vill att vi i styrelsen/klubben ska jobba med de kommande åren. Jag återkommer med mer info längre fram.

Önskar er alla en härlig fortsättning på sommaren med mycket vågskvalp och dragspelsmusik.

Skepp ohoj!

Stefan E

Ps. Kommande vecka är Stickan P hamnvärd och då brukar det bli kassarekord.