Ordförandes blogg 2013-06-29

Hallå klubbvänner.

20130629_082417
Foto: Lea Erixson
Vi närmar oss högsäsong för båtlivet. Juli är bara ett par dagar bort. I morgon startar Offshore Race (Fd Gotland runt) med över 250 båtar.
Lea och jag är i Stockholms skärgård och har hittills haft riktigt bra väder. 18-19 grader i havet, så det har blivit några morgondopp.
När jag ser tillbaka på våren och det intensiva jobbet med ny hamn och klubbstuga känner jag viss förundran. Hur har det egentligen gått till? Utan den klassiska arbetsledarmodellen där någon eller några pekat med hela handen har det ändå funnits en styrning. Jag har kallat dom för de tre musketörerna, i det här fallet Bosse T, Börje F och Georg S, kompletterade med Hamnbolagets Håkan N. De har fäktats skickligt med kommunen, trafikverket, Peab, väder och vindar och nu ligger den där: Vår nya vackra hamn. Fick rapport från Bosse att gästhamnen nu är klar. 12 gästplatser med sk mooringförtöjning.
Fattar ni vad vi alla har gjort?  Vi har skrivit historia. Hur ofta byggs en ny hamn i Vättern?
Det återstår mycket jobb innan allt är så bra som vi vill ha det men första etappen är helt klart i hamn -:) …  Jättetack till er som hjälp till med arbetsinsatser under våren!
Klubbstugan invigde vi häromdagen med att klippa band.
Nicholas, Nicholas och Nicholas och så en eldsjäl vid namn Georg. Tillsammans med ett antal medlemmar fick dom saker att hända och jag tvekar inte att säga: Det har blivit hur bra som helst. Tack, tack, tack till er som jobbat med stugan!

Vision 2013

För några år sedan tog styrelsen i GBK fram ett arbetsmaterial för vad vi ska jobba med de närmaste åren. Vi kallade det Vision 2013. Det tog fasta på klubbens stadgar från 1978, kompletterat med aktuella saker. I sammanfattning slog vi fast att klubbens uppgift är:
  • Båtar i och ur sjön
  • Vinterförvaring/uppställning
  • Kunskap/utbildning/information
  • Gemenskap genom Fest och Arbete
  • Kostnads och bidragsjakt
  • Opinionsbildare.
Styrelsens tolkning av detta ledde fram till några konkreta prioriteringar:
  • En ny hamn för att säkerställa tillräcklig kapacitet på båtplatser
  • En ”ny” klubbstuga för att säkra möjligheten till gemenskap, utbildning etc.
  • En ny hemsida för att skapa förutsättningar för löpande information och åsiktsutbyte.
Nu är vi mitt i 2013 och på god väg att förverkliga vision 2013. Frågan blir, hur ser nästa steg ut i klubbens utveckling?  Jag återkommer snart med mina funderingar, men jag ser fram emot förslag och synpunkter från er medlemmar. Vår klubb är våra medlemmar!!
Men mer om detta i mitt nästa blogginlägg. (som kommer inom kort)

Skepp ohoj!
Stefan E