»

Jun 18 2013

Skriv ut detta Inlägg

Äntligen är vår gästhamn öppen igen!

Efter mycket arbete under våren börjar vår nya hamn bli alltmer som vi vill. Bryggor och bommar är på plats. Det börjar faktiskt likna en hamn igen. Vi saknar el och vatten på bryggorna, men jag vet att Håkan Norén och hamnbolaget jobbar på frågan.

Foto: R Larzén

Vår nya gästhamn är nästan klar. Målet var att allt skulle vara klart denna vecka, men först veckan efter midsommar kommer de sista pusselbitarna på plats. Dock ska vi göra allt för att du som båtgäst ska kunna fira midsommar i Gränna.
Nya gästkajen ligger nu längst in i hamnen, direkt norr om kranen. Förtöjningarna sker med ”fasta tampar”, så kallad Mooring, det vill säga inga bommar eller bojar utan en tamp som är bottenförtöjd. Du fiskar helt enkelt upp aktertampen ur vattnet. Enkelt och säkert.
Jag vill uppmärksamma att djupet i gästhamnen variera rätt mycket. Närmast kranen och ca 15 m norrut är det ca 2,5m, sedan kommer ett grundare parti ca 1,5m, därefter ca 2,0 m. Vi kommer inte hinna få i de stor bojstenarna till midsommar. Har du segelbåt så ligg nära kranen. Motorbåtar längre norrut.
Foto: R Larzén

Det finns också plats långsides på den yttersta flytbryggas insida. Även grönskyltade platser är lediga. Dock har vi inte el/vatten på dessa platser ännu. Hasse Hammarstedt som är hamnvärd midsommarveckan kommer hjälpa alla att hitta en plats.
I år löser du gästhamnavgiften uppe i Rökeriet, dusch och toa vid klubbstugan. Normalt tar vi 150kr för en gästnatt, men då inte allt är helt färdigt kostar det 100kr att gästa Gränna hamn den här veckan, (vecka 25).
Foto: R Larzén

Varmt välkomna till vår nya fina hamn!

Gränna Båtklubb

Stefan Erixson
ordförande

GBK Logga liten JPEG

Permalänk till denna artikel: http://grannabatklubb.com/2013/06/antligen-ar-var-gasthamn-oppen-igen/

1 kommentar

1. Bertil Persson

Hej
    Det blir bra i hamnen men man undrar ju över båtplatspriset, det är dyra platser i år, sent med bommar, inget vatten, ingen el. Hamnbolaget borde kompensera båtägarna men vad jag har hört så vill dom höja priset nästa år för dom tycker att det är för billigt…… kanske dags att dom då också börjar jobba, har bara sett Håkan Noren i hamnen som jobbat, dom andra i hamnbolaget lyser med sin frånvaro! Hur gäller försäkringar när man jobbar gratis åt Hamnbolaget ?
    Ha en bra båt sommar
    Bertil