Ordförandes blogg 2013-04-21

Jobba, jobba, jobba

Foto: Stefan Erixson

Igår var det arbetsdag i hamnen igen. Ett 20-tal medlemmar var på plats och uppdraget var att foga ihop våra 4 bryggor (Ja inte med varandra). Planen är att de ska på plats i hamnbassängen under kommande vecka så att vi därefter kan börja montera bommar. Förhoppningsvis nu på lördag.

Foto: Stefan Erixson

Gårdagen var magiskt vacker, med sol och spegelblank sjö.

Bosse T, Börje F och Peter S hade, som vanligt, förberett arbetet så att vi nådde dagens mål.

Foto: Stefan Erixson

Som ”chef” för klubben är det helt fantastiskt att få uppleva den här arbets-gemenskapen. Arbetsglädje, skratt, men samtidigt en otroligt proffsig inställning att leverera resultat.

Stickan i köket fixade fika och lunchen blev korv med bröd. Mums!

Måste vi jobba så mycket?

Vi fick ett mail (tråkigt nog anonymt) till klubben där HEN ifrågasatte denna ”arbetsplikt”.  – Vi betalar ju för båtplatserna, skriver hen. Frågan är relevant, men ändå lite märklig tycker jag. Vi har ingen arbetsPLIKT. Många klubbar har det, men vi i GBK har hittills valt den frivilliga modellen.

Och det fungerar. Att vi tillsammans med hamnbolaget jobbar så här hårt just i år handlar ju om vår nya hamn. Det kanske vore toppen om hamnbolaget och kommunen hade obegränsat med pengar att spendera på småbåtshamnen i Gränna. Så är det naturligtvis inte.

Om vi hjälps åt kan vi få sakerna på plats snabbare och med ett bättre resultat, det är min uppfattning. Och arbetsgemenskap är ju en del i klubbgemenskapen. Så ser jag det.

Tack till alla er som var på plats igår. Mission completed, se bild !

Foto: Stefan Erixson

Nu ska vi inte jobba varje lördag kommande år, utan återgå till den vanliga ordningen med två arbetsdagar på våren och en på hösten… tror jag – man vet ju aldrig vad vi får för projekt som vi vill genomföra, men så är planen. Och det kommer även i fortsättningen att vara frivilligt, men önskvärt.

Nu måste jag ner till båten!!  Sjösättning 4 maj….

Skepp ohoj!
Stefan E

Ps   Bosse har fixat en ”elcentral” till båtuppställningen. Tack för det!